Πέτρος Συρίγος: Πεντανόστιμο ρολό κιμά στο φούρνο με αβγά και μπέικον!

Ο Πέτρος Συρίγος, ετοίμασε σήμερα, στο Πρω1νό Πεντανόστιμο ρολό κιμά στο φούρνο με αβγά και μπέικον! Δείτε τα υλικά και την εκτέλεση.

Υλικά:

Για το ρολό

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο (ελιά)
4 φέτες ψωμί ψίχα
100 ml γάλα
1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 πιπεριές πράσινες
1 κ.γλ. θυμάρι φρέσκο ή ξερό
150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
5 κ.σ. μαϊντανό
1 αβγά
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

5 αβγά βρασμένα
5 φέτες μπέικον
2 κ.σ. αλεύρι

Για το πέστο μαϊντανού

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
100

γρ. φιστίκι Αιγίνης
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Για τις πατάτες

1 κιλό πατάτες baby
1 φύλλο δάφνης
3 κ.σ. βούτυρο
4 κ.σ. θυμάρι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Για το πέστο μαϊντανού

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και τα πολτοποιούμε.

Για το ρολό

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 175 βαθμούς στον αέρα. Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα με το ψωμί να μουλιάσει. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο ψιλοκομμένα το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, αυτό το κάνουμε για να βγάλουν τα υγρά τους και να μην νερώσει ο κιμάς μας.

Όταν τελειώσει το σοτάρισμα αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το θυμάρι. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, τα υλικά από το τηγάνι, το τριμμένο τυρί, το ψωμί που έχουν στραγγίξει καλά από το γάλα, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.

Ζυμώνουμε για 5 λεπτά περίπου να γίνει αφράτος ο κιμάς μας. Απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα στον πάγκο μας, λαδώνουμε με ένα πινέλο και απλώνουμε πάνω το μείγμα σε ορθογώνιο παραλληλόγραμμο σχήμα περίπου 30εκ. χ 22εκ. Αλείφουμε το πέστο σε όλον τον κιμά.

Περνάμε τα βρασμένα αυγά από αλεύρι, αυτό βοηθάει όταν κόβουμε το ρολό μας να μην ξεκολλάει από τον κιμά. Προσθέτουμε τα βρασμένα αυγά αφού τα έχουμε τυλίξει με μπέικον. Με τη βοήθεια της λαδόκολλας κλείνουμε σε σχήμα ρολό. Στρίβουμε τις άκρες ώστε να τυλίξουμε σαν καραμέλα.

Τυλίξτε τώρα και με αλουμινόχαρτο. Μεταφέρετε σε ένα ταψί και βάλτε 1 κούπα νερό. Ψήστε για 1 ώρα στους 175 βαθμούς, έπειτα αφαιρέστε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και βάλτε για άλλα  10 λεπτά να πάρει χρώμα. Βγάζουμε από τον φούρνο αφήνουμε να κάτσει 10 λεπτά και κόβουμε σε φέτες.

Για τις πατάτες

Βράζουμε τις πατάτες βάζοντας σε κρύο νερό μαζί με 1 φύλλο δάφνης και αλάτι. Βράζουμε για 20 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και κόβουμε στη μέση. Σοτάρουμε σε βούτυρο έως ότου πάρουν χρώμα. Τέλος πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι.

Tips

Χρησιμοποιούμε κιμά μοσχαρίσιο από ελιά 2 φορές περασμένο απ τη μηχανή

Τα αυγά τα βράζουμε για 10 λεπτά και αμέσως τα κρυώνουμε, έτσι πετυχαίνουμε το να μην μαυρίσει ο κρόκος.

Κόψτε τις μύτες από τα αυγά ώστε όταν τα απλώσετε το ένα δίπλα στο άλλο πάνω στον κιμά να μην υπάρχουν κενά.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί: 

Keywords
Τυχαία Θέματα