Πέτρος Συρίγος: Πεντανόστιμα σπιτικά burger!

Ο Πέτρος Συρίγος, ετοίμασε σήμερα, στο Πρω1νό Πεντανόστιμα σπιτικά burger! Δείτε τα υλικά και την εκτέλεση.

Υλικά:

800 γρ. κιμάς μόσχου (ελιά) περασμένος από την μηχανή του κιμά μια φόρα

Ημίχοντρο αλάτι

4 αφράτα ψωμάκια με σουσάμι των 100 γρ. (American buns) ή  4 Γαλλικά Brioche

4 Φέτες τυρί Cheddar 25γρ

2 Αυγά τηγανιτά μάτια

2 φέτες μπέικον

4 φύλλα μαρούλι (Γαλλική σαλάτα)

4 φέτες ντομάτα

2 κ.σ μουστάρδα προαιρετικά

4 κ.σ  Κέτσαπ ή bbq (προαιρετικά)

4 κ.σ Μαγιονέζα

2 κ.σ αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο

Εκτέλεση: 

Σε

ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και με ανάλαφρες κινήσεις τον ανακατεύουμε ελαφρώς Χωρίζουμε τον κιμά σε 4 Burgers των 200 γρ και τους δίνουμε την μορφή μιας μπάλας χωρίς να πιέζουμε την μάζα του κιμά δυνατά.

Με απλές κινήσεις χωρίς να τα πιέζουμε δίνουμε το σχήμα του burger. Μη πιέζετε με δύναμη για να παραμείνουν τα Burger αφράτα.  Σε ένα μαντεμένιο τηγάνι η ένα βαρύ τύφλα αντιπολιτικό που έχει ανεβάσει θερμοκρασία περνάμε με ένα πινέλο ελάχιστο ηλιέλαιο

Αλατίζουμε τα Burger και από τις δυο πλευρές με το ημίχοντρο αλάτι και τα ψήνουμε για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά. Εάν τα θέλουμε καλοψημένα χαμηλώνουμε την φωτιά και τα ψήνουμε για άλλο ένα λεπτό από την κάθε πλευρά

Δυο διαφορετικά Burger

Τα δυο είναι με το τυρί και λέγονται cheeseburgers

Και τα αλλά δυο είναι με το μπέικον και λέγονται BBQ burgers

Η σύνθεση των Burger

Κόβουμε τα ψωμάκια με ένα πριονωτό μαχαίρι στα δυο. Αλείφουμε τις εσωτερικές επιφάνειες με το πινέλο με λίγο ηλιέλαιο.  Περνάμε από το καυτό τηγάνι το εσωτερικό μέρος των ψωμιών για ένα λεπτό.

Στα cheeseburgers βάζουμε όταν ψήνονται στο τελευταίο λεπτό ένα κομμάτι τυρί American Swiss και σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι για να επισπεύσουμε το τυρί να λιώσει. Το κάτω μέρος του ψωμιού το αλείφουμε με την μαγιονέζα και την μουστάρδα. Βάζουμε από πάνω το Burger με το λιωμένο τυρί.

Μετά βάζουμε το μαρούλι και μια λεπτή φέτα ντομάτας. Τέλος αλείφομαι την άλλο κομμάτι του ψωμιού από την μέσα μεριά με κέτσαπ και το βάζουμε από πάνω. Αν θέλουμε βάζουμε ένα καλαμάκι κάθετα στην μέση του ψωμιού για να κρατήσει τα υλικά μαζί όταν θα το τρώμε.

Για το άλλο Burger ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με την διάφορα ότι σ αυτό το τυρί είναι cheddar και έχει ένα κομμάτι μπέικον ψητό και ένα τηγανητό αυγό, οι φέτες του ψωμιού εσωτερικά είναι αλειμμένες με BBQ sauce και πάνω από το λιωμένο τυρί έχουν μαρούλι και ντομάτα.

Για τη σως Barbeque 

200γρ. συμπυκνωμένο χυμό τομάτας
250γρ. κέτσαπ
180γρ. ζάχαρη καστανή
2 κ.τ.σ. μελάσα
160ml κρασί κόκκινο
1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1/4 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
1/4 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1/4 κ.γ. καγιέν σκόνη
1/4 κ.γ. μουστάρδα σκόνη
1/4 κ.γ. κανέλα σκόνη
αλάτι, πιπέρι

Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

Keywords
Τυχαία Θέματα