Πέτρος Συρίγος: Χοιρινό εξοχικό στην λαδόκολλα!

Ο Πέτρος Συρίγος, ετοίμασε σήμερα, στο Πρω1νό την Χοιρινό εξοχικό στην λαδόκολλα! Δείτε τα υλικά και την εκτέλεση.

Υλικά:

1 κιλό χοιρινή σπάλα κομμένη σε κομμάτια 5 εκ

2 πιπεριές Φλωρίνης φρέσκιες

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 μέτριες τομάτες ψιλοκομμένες

3 σκ. Σκόρδο

3 κ.σ βούτυρο γάλακτος

2 κ.σ ελαιόλαδο

200 γρ κασέρι σε κύβους 2 εκ.

3 μεγάλες πατάτες

1 κ.σ ρίγανη

2 φύλλα δάφνης

3 κλωνάρια  φρέσκο θυμάρι

4 κ.σ  χυμό λεμόνι

1

ποτηράκι λευκό κρασί

αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με 1 κ.τ.σ βούτυρο γάλακτος και 3 σκ. Σκόρδο. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα κομμάτια χοιρινού και τα αλατοπιπερώνουμε,

Προσθέτουμε 1 κ.τ.σ ελαιόλαδο,1 κ.τ.σ. βούτυρο γάλακτος,2 κ.τ.σ χυμό λεμόνι, το κρασί, το θυμάτι, την δάφνη. Κόβουμε την πιπεριά julien(σε λεπτά μπαστουνάκια) και τις προσθέτουμε και αυτές στο μπολ.

Συνεχίζουμε βάζοντας και το κρεμμύδι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να μαριναριστεί για 1 ώρα. Προσοχή δεν το βάζουμε στο ψυγείο, όταν θα μπει στον φούρνο θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τις πατάτες που έχουμε κόψει σε ροδέλες, 1 κ.τ.σ ελαιόλαδο, 1 κ.τ.σ βούτυρο γάλακτος, 2 κ.τ.σ χυμό λεμόνι. αλάτι, πιπερι, 1 σκ. σκόρδο, ρίγανη και ανακατεύουμε καλά.

Απλώνουμε στον πάγκο μας σταυρωτά 2 μεγάλες λαδόκολλες. Βάζουμε τις ροδέλες πατάτας στον πάτο, από πάνω την μισή ποσότητα από ψιλοκομμένη τομάτα, τη μισή ποσότητα κασέρι σε κύβους και από πάνω όλο το χοιρινό.

Τέλος προσθέτουμε πιάνω από το χοιρινό την υπόλοιπη ψιλοκομμένη τομάτα και κασέρι. Διπλώνουμε καλά τις λαδόκολλες έπειτα σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο. Τοποθετούμε όλο το πακέτο σε ένα ταψί και βάζουμε νερό -χρειάζεται για να μην μας καεί το φαγητό.

Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα και 20 λεπτά -συμπληρώνουμε με νερό αν το πιει όλο. Το σερβίρουμε αφαιρώντας το αλουμινόχαρτο, αφήνοντας μόνο την λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με φρέσκο μαϊντανό, ρίγανη. Το συνοδεύουμε με καψαλισμένες φέτες ψωμί στη σχάρα με ελαιόλαδο και ρίγανη.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

Keywords
Αναζητήσεις
χοιρινη σπαλα ακησ
Τυχαία Θέματα