Περικλής Λιανός: «Η συνεργασία με τον Φιλιππίδη δεν τέλειωσε καλά, καταλήξαμε στην Αστυνομία»

Ο Περικλής Λιανός παραχώρησε συνέντευξη στο Πρω1νό και σχολίασε τη διαγραφή του Πέτρου Φιλιππίδη, του Δημήτρη Λιγνάδη και του Γιώργου Κιμούλη από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών ενώ αναφέρθηκε και στη συνεργασία του με τον Πέτρο Φιλιππίδη, μια συνεργασία που έληξε άδοξα.

Σχετικά με την απόφαση του ΣΕΗ να διαγράψει τους τρεις ηθοποιούς, ο γνωστός ηθοποιός είπε: «Το #metoo το βλέπω ως ευλογία. Εγώ δεν συμφωνώ όμως με τη διαγραφή των Φιλιππίδη, Λιγνάδη, Κιμούλη από

το ΣΕΗ, δεν ξέρω καν πως έγινε. Εγώ αρνήθηκα να πάω… Όταν ένα σωματείο καυχιέται ότι έχει 6.000 μέλη, αν έρθουν 150 μέλη γι’ αυτό το θέμα, σημαίνει ότι δεν το αφορά. Που είναι οι επαγγελματίες ηθοποιοί που παίζουν; Γιατί σε αυτό το σωματείο έχουν γραφτεί κι όσοι βλέπουν θέατρο. Βιάστηκε το σωματείο να πάρει αποφάσεις. Ό,τι και να γίνει, αυτοί οι ηθοποιοί έχουν καταστραφεί. Που είναι η δίκη;»

Μιλώντας για τη συνεργασία του με τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο Περικλής Λιανό αποκάλυψε ότι κατέληξαν στην αστυνομία: «Το 1995 με 1996 συνεργάστηκα με τον Πέτρο Φιλιππίδη στο “Πέτρος και τα κορίτσια του”, συνεργασία που δεν τέλειωσε καλά γιατί καταλήξαμε στην αστυνομία. Κάποιος τηλεφώνησε σε έναν δημοσιογράφο και του είπε ότι ανήκω στη 17 Νοέμβρη των καλλιτεχνών κι ότι αναλαμβάνω την ευθύνη για το αυτοκίνητο του Φιλιππίδη που κάηκε. Ο Πέτρος πήγε την κασέτα στην Ασφάλεια και μας κάλεσαν όλους εκεί. Τελικά, σταμάτησε το σίριαλ. Έχασα χρήματα, έχασα χρόνο, 5 χρόνια ήμουν στο δικαστήριο, με αποτέλεσμα ο Πέτρος κι ο σεναριογράφος να φύγουν μαζί αγκαζέ. Είχα πει τότε στον Φιλιππίδη ότι προτιμώ να πάω μετανάστης στην Αλβανία να καθαρίζω σκάλες παρά να ξαναδουλέψω μαζί του».

Αναφερόμενος στον χαρακτήρα του Πέτρου Φιλιππίδη, όπως τον γνώρισε εκείνος, ο ηθοποιός δήλωσε: «Στο μυαλό του Πέτρου δεν μπορείς να μπεις πάντα. Δεν ξέρω τι πίστευε. Είναι ένας κυκλοθυμικός άνθρωπος. Σε αυτή την υπόθεση όλοι τάχθηκαν υπέρ του. Είχε αυλή. Πίστευε ότι ήταν ο καλύτερος αλλά ήταν τρομερά ανασφαλής, κουραστικά ανασφαλής. Είχε τύχει να μην γίνουν γυρίσματα επειδή είχε νεύρα».

Δείτε στο βίντεο τη συνέντευξη στου Περικλή Λιανού:

Διαβάστε ακόμα:

 Έλενα Παπαρίζου – Τόνυ Μαυρίδης: Αθώοι και οι δύο – Ζήτησε δημόσια συγγνώμη από την τραγουδίστρια

 Σασμός: Ο Αστέρης πέφτει πάνω στον Σταύρο και η γνωριμία τους είναι γεγονός

 Ανίτα Μπραντ: «Χάσαμε ξαφνικά τον πατέρα μου από κορονοϊό, κάτι μου έλεγε ότι πρέπει να πάω να τον δω»

Keywords
Τυχαία Θέματα