Παρατηρήσατε σημάδια χαλάρωσης στο σώμα σας; Η Θεανώ Μπέλλα σας αποκαλύπτει τι πρέπει να κάνετε!

Τους τελευταίους μήνες μένετε σπίτι και αυτό σημαίνει πως έχετε στερηθεί την άσκηση και τις επισκέψεις στο γυμναστήριο -εκτός από λίγο περπάτημα με τον κωδικό 6.  Παράλληλα είστε πολύ αγχωμένες αφού δεν μπορείτε να συνηθίσετε τους νέους ρυθμούς στη ζωή σας.

Προσέχετε τη διατροφή σας, πίνετε αρκετό νερό και περπατάτε. Παρ’ όλα αυτά έχετε παρατηρήσει μια χαλάρωση στο σώμα. Τι ακριβώς συμβαίνει; Η αγαπημένη μας αισθητικός, Θεανώ Μπέλλα, είναι και πάλι εδώ για να σας εξηγήσει και να λύσει το

πρόβλημα. 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: Η χαλάρωση των ιστών προέρχεται πάντα από βαθύτερες αιτίες όπως κακός ύπνος και άγχος επί μεγάλο διάστημα (μηνών), ορμονικές διαταραχές και ασθένειες ή φάρμακα.

Αυτό που χαλαρώνει και δημιουργεί τη συγκεκριμένη όψη στο δέρμα είναι ο ζελατινώδης συνδετικός ιστός, που αποτελείται από υαλουρονικό οξύ και άλλα μακρομόρια, τα οποία συντηρούν το σωστό ποσοστό νερού. Χαλαρωμένο δέρμα σημαίνει ότι ο συνδετικός ιστός έχει γίνει «χαλαρός».

Η επαναφορά του απαιτεί εξειδικευμένες ιστοτονωτικές και ιστοσυσφικτικές μεθόδους επί αρκετό διάστημα, αλλά τα πρώτα αποτελέσματα φαίνονται γρήγορα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emma Hoareau (@emmahoareau)

Η αρχική  μέθοδος  που συνιστά η Θεανώ είναι το SPA. Στο νερό προστίθενται πάντα επιλεγμένα ιστοτονωτικά αιθέρια έλαια, όπως μέντας, κυπαρισσέλαιο και δενδρολίβανου. Μετά την αρχική επίδραση γίνεται υδρο-μασσάζ (πάντοτε με τα έλαια), όπου ο συνδετικός ιστός δέχεται την πρώτη αποφασιστική ιστοσυσφικτική δράση. Μετά την έξοδο από το νερό, το δέρμα είναι ήδη αρκετά σφριγηλό.

Η εξειδικευμένη ιστοτονωτική μέθοδος που ακολουθεί είναι ζωτική και εξαρτάται από την επιλογή τής Αισθητικού. Μία από τις πλέον δραστικές είναι το Micro-peeling με πολύ λεπτούς κόκκους ειδικών αλάτων, τα οποία προκύπτουν επί τόπου (in situ) επάνω στο δέρμα.

Αυτοί οι λεπτότατοι κόκκοι ασκούν, με ειδικό μασάζ, μεγάλη ιστοτονωτική και ιστοσυσφικτική δράση. Τονίζεται ότι το μασάζ στο χαλαρωμένο δέρμα είναι πάντοτε απαλό, δηλαδή λεμφικού τύπου. Το πιο δυνατό χαλαρώνει ακόμη πιο πολύ αυτό το δέρμα.

Τέλος, κάποιο ιστοσυσφικτικό καλλυντικό για το σπίτι (που συνήθως συνδυάζει και λιπολυτική δράση) είναι απολύτως βασικό, διότι η τόνωση των ιστών πρέπει να είναι συνεχής και μακροχρόνια.

Μόνο με συνδυαστικές κινήσεις μπορεί το πεσμένο δέρμα να γίνει σταδιακά σφριγηλό και κρουστό, με ομαλό και ωραίο δερματικό ανάγλυφο.

Διαβάστε μερικά ακόμη τέλεια θέματα ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας:

Οι 5 ωραιότεροι τρόποι να μαζέψετε τα μαλλιά σας σε bun!

Δείτε γιατί η καθημερινή ρουτίνα περιποίησης της January Jones στοιχίζει μια περιουσία!

Keywords
Τυχαία Θέματα