Ουρολοίμωξη: 10+1 tips για να την αντιμετωπίσεις

Παραμένουμε στο Post- Vacation Mood κι οργανώνουμε την καινούργια σεζόν, φροντίζοντας τον εαυτό μας. Πρακτικά αυτό σημαίνει εξωτερική ανανέωση, σε κούρεμα και γκαρνταρόμπα, αλλά κι εσωτερική. Το φθινόπωρο αποτελεί την ιδανική εποχή, για να κάνουμε το τσεκάπ μας και να επισκεφθούμε τον γυναικολόγο μας.

Οι λόγοι που μπορεί να μας οδηγήσουν στην πόρτα του γυναικολόγου, είναι ο ετήσιος προληπτικός

έλεγχος, μία ορμονική διαταραχή μετά το καλοκαίρι ή κάποιες ήπιες ενοχλήσεις, που συνήθως προκαλούνται μετά τη θάλασσα και την παραλία. Άλλωστε το μπάνιο στη θάλασσα ή την πισίνα, η άμμος και η ηλιοθεραπεία με βρεγμένο μαγιό αποτελούν παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο γυναικολογικών λοιμώξεων, εμφάνισης δηλαδή κολπίτιδας, τραχηλίτιδας ή ουρολοίμωξης.

Ουρολοίμωξη: Τι είναι και πως θα την καταλάβω

Ουρολοίμωξη είναι κάθε είδους λοίμωξη, η οποία παρουσιάζεται σε κάποιο τμήμα του ουροποιητικού συστήματος. Εμφανίζεται κυρίως στις γυναίκες, καθαρά λόγω ανατομίας, κι είναι αρκετά συχνή αφού παρατηρούνται ετησίως 150 εκατομμύρια περιπτώσεις συμπτωματικών ουρολοιμώξεων.

Σε μία ελαφρώς πιο «επιστημονική» ανάλυση, τα φυσιολογικά ούρα είναι στείρα μικροβίων, δηλαδή δεν περιέχουν μικροοργανισμούς. Αν όμως οι μικροοργανισμοί κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο ουροποιητικό σύστημα, μπορούν να πολλαπλασιαστούν και να προκαλέσουν λοιμώξεις, με αποτέλεσμα την… ουρολοίμωξη!

Οι πιο κοινοί τύποι ουρολοίμωξης είναι η οξεία κυστίτιδα (στην ουροδόχο κύστη) και η ουρηθρίτιδα (στην ουρήθρα). Ως σοβαρότερες θεωρούνται οι λοιμώξεις του ανώτερου ουροποιητικού συστήματος (πυελονεφρίτιδα, σπειραματονεφρίτιδα).

Για να καταλάβεις και αντιμετωπίσεις την ουρολοίμωξη, θα παρατηρήσεις τα εξής συμπτώματα:
-Συχνοουρία
-Ενόχληση, τσούξιμο ή πόνος κατά την ούρηση
-Θολά ούρα/ κάποια αλλαγή στο χρώμα των ούρων
-Πυρετός (σπάνιο σύμπτωμα ουρολοίμωξης)
-Άλγος στην πύελο (σπάνιο σύμπτωμα ουρολοίμωξης)

Cystanil: Πως θα ξεμπερδέψεις με την ουρολοίμωξη με φυσικό τρόπο

Για την αντιμετώπιση της ουρολοίμωξης απευθύνεσαι αρχικά στον γυναικολόγο σου, ο οποίος θα σε παραπέμψει να κάνεις καλλιέργεια ούρων. Η τελευταία εξέταση θα μπορέσει να οδηγήσει και στην κατάλληλη θεραπεία, με βάση τα αποτελέσματά της.

Σημαντική είναι ακόμη και η πρόληψη της ουρολοίμωξης, καθώς υπάρχουν γυναίκες που παρουσιάζουν ευαισθησία και παθαίνουν πιο εύκολα ουρολοιμώξεις. Το Cystanil αποτελεί το κατάλληλο φυσικό συμπλήρωμα διατροφής, το οποίο αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την ουρολοίμωξη και παράλληλα συμβάλλει στην πρόληψή της.

Περιέχει 100% βιοενεργή D-Mannose, ένα φυσικό εκχύλισμα καθαρού μονοσακχαρίτη, που υπάρχει σε μικρή ποσότητα σε πολλά φρούτα και λαχανικά. Τι κάνει αυτό το φυσικό εκχύλισμα; Έχει ισχυρή δράση ενάντια στο κολοβακτηρίδιο E.coli, το οποίο είναι και μία από τις βασικότερες αιτίες εμφάνισης ουρολοίμωξης. Μάλιστα το 90% των περιπτώσεων ουρολοίμωξης οφείλονται στο συγκεκριμένο μικρόβιο.

Η D-Mannose διακόπτει τον μηχανισμό λοίμωξης, αναστέλλοντας πλήρως την ικανότητα προσκόλλησης του E.coli στο επιθήλιο του ουροποιητικού συστήματος. Τα μόρια D-Mannose λόγω μεγαλύτερης εκλεκτικότητας δεσμεύονται από τους υποδοχείς του βακτηριδίου και τους μπλοκάρουν, διακόπτοντας έτσι την ικανότητα προσκόλλησής τους στην ουροδόχο κύστη. Στη συνέχεια τα βακτηρίδια αποβάλλονται με τη διαδικασία της ούρησης.

Γιατί Cystanil ως ασπίδα στην ουρολοίμωξη

1. Είναι φυσικό, 100% ασφαλές, χωρίς παρενέργειες και ενδείκνυται για εγκύους, θηλάζουσες και παιδιά.
2. Ανακουφίζει άμεσα από τα δυσάρεστα συμπτώματα της ουρολοίμωξης και συγκεκριμένα εντός 48 ωρών, ενώ πολλές γυναίκες αναφέρουν βελτίωση ακόμη και μέσα στο πρώτο 24ωρο!
3. Προλαμβάνει τις υποτροπές και την επανεμφάνιση της ουρολοίμωξης, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής της γυναίκας.
4. Σύμφωνα με κλινικές μελέτες που έγιναν σχετικά με την 100% βιοενεργή D-Mannose, συγκριτικά με άλλες αντιβιοτικές θεραπείες, είναι η αποτελεσματική, ασφαλής φυσική λύση σε ό,τι αφορά στην ουρολοίμωξη.
5. Δε δημιουργεί ανθεκτικά στελέχη μικροβίων.
6. Δεν επηρεάζει τη φυσιολογική χλωρίδα, όπως συμβαίνει συνήθως με την αντιβίωση.
7. Προφυλάσσει στην εμμηνόπαυση και είναι ιδανικό για μακρόχρονη διατήρηση της υγείας του ουροποιητικού συστήματος.
8. Είναι συμπλήρωμα διατροφής και όχι αντιβίωση ή κάποιο άλλο φάρμακο.
9. Η D-Mannose δε μεταβολίζεται στο σώμα κι έτσι δεν επηρεάζει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Επομένως είναι κατάλληλο και για διαβητικούς.

Ουρολοίμωξη: 6+ 1 bonus tips για να τη «χαιρετάς από μακριά»

1. Αποφεύγεις τη συχνή χρήση αντισηπτικών και κολπικών πλύσεων, χωρίς τη σύσταση του γιατρού
2. Προτιμάς βαμβακερά εσώρουχα στην καθημερινότητά σου
3. Πλένεις καλά τα χέρια πριν και μετά τη χρήση τουαλέτας
4. Επιλέγεις φυσικά προϊόντα για την προστασία της περιοχής
5. Φροντίζεις για τη σχολαστική καθαριότητα της τουαλέτας
6. Αν χρησιμοποιείς ταμπόν τις δύσκολες ημέρες του μήνα, το αλλάζεις τουλάχιστον κάθε πέντε ώρες
7. Αποφεύγεις την υγρασία στην ευαίσθητη περιοχή, μετά το μπάνιο σου (γι’ αυτό συστήνεται και η αλλαγή μαγιό το καλοκαίρι)
8. Αυξάνεις την κατανάλωση νερού (ειδικότερα όταν έχεις ουρολοίμωξη)
9. Σε περίπτωση λοίμωξης, προχωράς σε σεξουαλικές επαφές μόνο με προφυλακτικό ενώ συστήνεται θεραπευτική αγωγή και στον σύντροφο
10. Επιλέγεις ένα φυσικό συμπλήρωμα διατροφής, όπως είναι το Cystanil, για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ουρολοίμωξης
11. Φροντίζεις για τη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης του αίματος σε φυσιολογικά επίπεδα σε περίπτωση σακχαρώδους διαβήτη και την αντίστοιχη ρύθμιση του βάρους σε περίπτωση παχυσαρκίας

Το Cystanil θα το βρείτε στα φαρμακεία από την ελληνική φαρμακευτική εταιρεία WELLCON.
Περισσότερες πληροφορίες: www.cystanil.gr

Μια ματιά ακόμα:

Τσάι: Η πιο φυσική και εύκολη λύση για τον πονοκέφαλο!

Keywords
Τυχαία Θέματα