Οι 4 κανόνες που πρέπει να ακολουθείτε πιστά αν έχετε επιδερμίδα με ακμή!

Η ακμή δεν ταλαιπωρεί μόνο τις έφηβες. Υπάρχουν αρκετές γυναίκες που έχουν περάσει εδώ και χρόνια την εφηβεία και παρ’ όλα αυτά η ακμή δεν λέει να απομακρυνθεί. Σας καταλαβαίνουμε.

Τα σημάδια και η περίοδος έξαρσης σας αποσυντονίζουν και δεν σας αφήνουν να λειτουργήσετε απλά όπως για παράδειγμα να χρησιμοποιήσετε τα αγαπημένα σας πρoϊόντα περιποίησης και μακιγιάζ.

Γνωρίζετε ότι θα πρέπει να επισκέπτεσθε συχνά την δερματολόγο αλλά και την facialist αφού μόνο εκείνη μπορεί να σας πει τι ακριβώς πρέπει να κάνετε και ποια ρουτίνα καθημερινής περιποίησης πρέπει να ακολουθείτε.

Υπάρχουν

όμως και 4 βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθείτε πιστά ώστε να είστε ήσυχες και να μην επιβαρύνετε την κατάσταση σας.

Κανόνας Νο 1: Ο καθαρισμός είναι το πρώτο και βασικότερο βήμα. Και για εσάς όπως και για όλες τις υπόλοιπες γυναίκες.

Εσείς όμως θα πρέπει να πλένετε το πρόσωπο σας με σαπούνι αφού είναι το μοναδικό προϊόν που αντιμετωπίζει δραστικά τη λιπαρότητα.

Κανόνας Νο 2: Πρέπει να προσέχετε ιδιαίτερα τη διατροφή σας. Και αυτό σημαίνει ότι απαγορεύεται η ζάχαρη και τα λιπαρά. Μακριά λοιπόν από τα γλυκά (όσο μπορείτε) και από τις τροφές που περιέχουν μεγάλα ποσοστά λιπαρών στη σύνθεση τους.

Πίσω από κάθε συσκευασία αναγράφονται τα πάντα οπότε και μπορείτε να το ελέγχετε.

Κανόνας Νο 3: Τα εργαλεία της ομορφιάς σας πρέπει να είναι πάντα καθαρά και προστατευμένα. Τα πινέλα για παράδειγμα πρέπει να τα πλένετε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα χρησιμοποιώντας εκτός από νερό με σαπούνι και ένα αντιβακτηριακό προϊόν.

Καλό είναι επίσης να μην είναι εκτεθειμένα στον αέρα και τη σκόνη.

Κανόνας Νο 4: Αν έχετε άγχος πρέπει να ξέρετε ότι επιδεινώνετε την κατάσταση.

Το ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο να το μειώσετε ή να το εξαφανίσετε αλλά μπορείτε να κάνετε γυμναστική ή ακόμη καλύτερα yoga που θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να απομακρύνετε τις κακές σκέψεις που σας το προκαλεί.

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash

Διαβάστε ακόμη:

Οι καλύτερες αδιάβροχες μάσκαρα για το καλοκαιρινό μακιγιάζ σου

Αυτή είναι η μάσκαρα που χαρίζει super όγκο και δεν βαραίνει τις βλεφαρίδες!

Keywords
Τυχαία Θέματα