Ο σύντροφός μου δεν ήταν ποτέ πιστός στις σχέσεις του! Νιώθω πως θα με απατήσει κι εμένα!

Όταν βρισκόμαστε σε μια καινούργια σχέση, όλοι επιθυμούμε να σκεφτόμαστε πως ή σχέση αυτή είναι μοναδική και θα κρατήσει. Και ενώ δεν ξέρουμε ποτέ τι μας επιφυλάσσει το μέλλον, πάντα υπάρχουνε μας λένε οι γύρω μας, ή το αισθανόμαστε και εμείς, κάποια σημάδια πως η σχέση αυτή θα κρατήσει ή όχι.

Ένα από αυτά τα σημάδια είναι και η απιστία όπως λέτε, που έχει προηγηθεί στις προηγούμενες σχέσεις. Και ενώ ναι, λέμε πως αν κανείς είναι άπιστος θα είναι πάντα, δεν υπάρχει τέτοιος κανόνας, ή κάτι που να το υποστηρίζει αυτό. Κανείς μπορεί σε μια πιο “ανώριμη” θα έλεγα ηλικία να φέρεται και πιο

ανώριμα, αλλά μεγαλώνοντας, ή γνωρίζοντας κάποιον που να τον γεμίζει, να μην έχει τέτοια ανάγκη ποια.

Από την άλλη αν έχει μεγαλώσει έτσι που να μην έχει μάθει να σέβεται τον σύντροφο του, τότε ίσως και να υιοθετεί κάθε φορά αυτήν την συμπεριφορά σε όλες του τις σχέσεις. Αν όμως νιώθετε πως ο ίδιος σας φέρετε με σεβασμό όπως λέτε και δεν σας έχει δώσει κάποιο δικαίωμα, μπορεί και να ισχύει η πρώτη περίπτωση που σας ανέφερα.

Είναι βέβαια νωρίς ακόμα στη σχέση για να είστε σίγουρη, αλλά η πραγματικότητα είναι πως κανείς ποτέ δεν μπορεί να είναι σίγουρος, για τη μελλοντική συμπεριφορά του συντρόφου του, μπορεί μόνο να ελπίζει. Το πρόβλημα όμως στη σχέση σας, θα λέγαμε πως έχει να κάνει πιο πολύ με την εμπιστοσύνη. Και αυτό διότι, η εμπιστοσύνη σε μια σχέση είναι από τα πιο βασικά συστατικά που χρειάζεστε για να κρατήσει η σχέση σε βάθος χρόνου, και είναι αυτή που βοηθάει στο να ξεπεράσουμε τις όποιες δοκιμασίες θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μέσα σε αυτήν. Είναι δηλαδή η απόδειξη μιας σχέσης που θα είναι υγιής.

Χωρίς αυτήν είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που θα επέλθουν. Και είναι απαραίτητο να είναι αμφίδρομη, να
εμπιστεύεται ο ένας τον άλλον. Καταλαβαίνετε λοιπόν, πως χρειάζεται να αναρωτηθείτε αν θα μπορέσετε να πιστέψετε ή όχι σε αυτήν την σχέση, και αν νιώθετε πως μπορείτε να επενδύσετε συναισθηματικά σε αυτόν τον άνθρωπο.

Αν όμως η παρελθοντική συμπεριφορά του τελικά σας δημιουργεί τόσο μεγάλους ενδοιασμούς, που πιστεύετε πως δε θα μπορέσετε ποτέ πραγματικά να τον εμπιστευθείτε τότε η σχέση αυτή είναι δύσκολο πολύ να έχει κάποιο μέλλον.

Μια ματιά ακόμα: Νιώθω πως δεν είμαι ευτυχισμένη στο γάμο μου εδώ και καιρό! Υπάρχει τρόπος να καταλάβω αν αξίζει να προσπαθώ;

Σοφία Αντύπα, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

Keywords
Τυχαία Θέματα