Ο Κωνσταντίνος Ξένος απαντά: Βοηθάει η διαλειμματική νηστεία, το τελευταίο trend της διατροφής στην παχυσαρκία;

Η διαλειμματική νηστεία, είναι χωρίς καμία αμφιβολία το τελευταίο trend της διατροφής. Μπορεί να βοηθήσει όμως στη μάχη της παχυσαρκίας;

Ο διατροφολόγος Κωνσταντίνος Ξένος βρέθηκε στο Πρω1νό και μας αποκάλυψε όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε πριν επιχειρήσουμε να την ακολουθήσουμε.

Η ΔΙΑΙΤΑ

Για 2 μη συνεχόμενες ημέρες ακολουθείτε μια δίαιτα 500 θερμίδων (για τις γυναίκες) ή 600 θερμίδων (για τους άνδρες) – τις υπόλοιπες λέτε ναι σε μια κλασική διατροφή.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΕΝΟΥ ΔΙΑΙΤΑΣ

ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

ΠΡΩΙΝΟ 1 φέτα ψωμί (μέγεθος του τοστ) και 1 κ.σούπας cottage

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ Τονοσαλάτα με 1 μικρή κονσέρβα τόνο νερού, 1 κ.σούπας ελαιόλαδο, μαρούλι

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ 1 μέτριο μήλο

ΒΡΑΔΥΝΟ 1 φέτα ψωμί (μέγεθος του τοστ) και 1 Γιαούρτι 0 %


ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΕΝΟΥ ΔΙΑΙΤΑΣ ΓΙΑ ΑΝΔΡΕΣ

ΠΡΩΙΝΟ 1 Φλιτζάνι γάλα και 4 κ.σούπας Κουάκερ

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ 1 Μπιφτέκι γαλοπούλας σχάρας – 120 γρ.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ 1 μεγάλη μπανάνα

ΒΡΑΔΥΝΟ 2 κριτσίνια ολικής

Η δίαιτα επιτρέπει την κατανάλωση φαγητού εντός περιθωρίου 8 ωρών. ΑΦήνοντας τον οργανισμό του ανθρώπου σε νηστεία 16 ωρών.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ανάλυση, με τη διαλειμματική νηστεία δεν χάνουμε περισσότερο βάρος από ότι με μια κλασική, ανάλογα υποθερμιδική δίαιτα.

Υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που υποδεικνύουν πως η διαλειμματική νηστεία οδηγεί σε τροποποίηση των επιπέδων διάφορων ορμονών και κυτταροκίνων του οργανισμού με συνέπεια πιθανά οφέλη υγείας.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Κάθε άτομο έχει απολύτως εξατομικευμένες ανάγκες και μοναδικό τρόπο διαβίωσης, παράμετροι που καθορίζουν τη διατροφή που πρέπει να ακολουθήσει για να χάσει βάρος.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

Μια ματιά ακόμα: Ο Κωνσταντίνος Ξένος μας δίνει διατροφικά tips για σωστή ενυδάτωση και προστασία του οργανισμού από τις υψηλές θερμοκρασίες!

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα