Ο καλλιτεχνικός χώρος αποχαιρετά τον Τόλη Βοσκόπουλο: Οι συγκινητικές αναρτήσεις

Ο Τόλης Βοσκόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Δευτέρας (19/7) μετά από ανακοπή καρδιάς, ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες.

Ο πρίγκιπας του ελληνικού λαϊκού πενταγράμμου πέθανε λίγες ημέρες πριν από τα γενέθλιά του, που είναι στις  26 Ιουλίου. Ο θάνατός του βύθισε στο πένθος την οικογένειά του, τους φίλους του, αλλά και τον κόσμο που τον αγάπησε μέσα από τη δουλειά του.

Από τα πρώτα λεπτά που έγινε γνωστή η δυσάρεστη ειδήση, άτομα του καλλιτεχνικού χώρου που γνώριζαν προσωπικά τον Τόλη Βοσκόπουλο, ή μόνο μέσα από τη δουλειά του, έσπευσαν

να πουν το δικό τους “αντίο”. Τα social media κατακλυστηκαν από φωτογραφίες του σπουδαίου καλλιτέχνη και συγκινητικά μηνύματα αποχαιρετισμού.

Δείτε κάποιες από τις δημοσιεύσεις:

Άννα Βίσση: “Αντίο Αστέρι…”.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anna Vissi (@annavissiofficial)

Νίκος Βέρτης: “Με τίμησε στηρίζοντας με σε ότι έκανα. Με συγκίνησε αποκαλώντας με γιό του. Το πρότυπο μου Ο Μεγάλος Τόλης Βοσκόπουλος. Με τις πράξεις, την ζεστή και γλυκύτατη καρδιά του, μα και το αψεγάδιαστο πάντα στυλ που διατηρούσε, κατάλαβα γιατί τον βάπτισαν (Ο Πρίγκιπας). Συγκινημένος θα πω, πως ενώ έφυγε νωρίς, έφυγε πολύ πλούσιος… Πλούσιος όμως εν τέλει από πολλή αγάπη, αφού η οικογένειά του, οι φίλοι του, και όλοι όσοι τον γνωρίσαμε καλύτερα τον λατρεύαμε και όλοι θέλαμε να είμαστε κοντά του να παίρνουμε λίγο απ’ το φως που είχε αυτός ο άνθρωπος στην ψυχή του. Θα συνεχίσουμε να τον θυμόμαστε ως ίσως την πιο ευαίσθητη καρδιά, που τελικά μόνο αγάπη έδωσε σε αυτόν τον κόσμο…Τέτοιες ψυχές μόνο θρόνο αξίζουν εκεί που πάνε. Καλό ταξίδι Τόλη μου θα μας λείπεις πολύ…”.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nikos Vertis (@nvertis)

Άντζελα Δημητρίου: “Ενα μεγάλο αντίο και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε έναν από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες και ανθρώπους που γέννησε η χώρα μας και είχα την τιμή και την χαρά να συνεργαστώ μαζί του και να γνωρίσω τον «άνθρωπο» Τόλη μέσα από τις συνεργασίες μας.. Γιατί ήσουν για όλους, ο αγαπητός Τόλης, το πρότυπο του οικογενειάρχη, το παράδειγμα του δασκάλου, το υπόδειγμα του συνεργάτη, ο έντιμος, ο εργατικός, ο ευγενής και χαμογελαστός άνθρωπος που πάντα με τον καλό του λόγο και ποτέ διαφορετικά σκεπτόμενος, έβρισκες τον μαγικό τρόπο να φωτίζεις το σκοτάδι με τις ερμηνείες σου. Δεν είπες ποτέ κακό λόγο για κανέναν! Υπήρξες, πάντα, μια μεγάλη, ανοιχτή, θερμή αγκαλιά! Άνθρωπος γλυκύτατος, νηφάλιος στο πνεύμα και αριστοκράτης στην παράσταση. Τα λόγια, όμως, είναι φτωχά ώστε να καλύψουν το τεράστιο κενό που θα δημιουργήσει η απουσία σου γιατί απο σήμερα η ελληνικη μουσικη σκηνή ειναι πιο άδεια, γιατί κανείς από εμάς, που σε γνωρίσαμε δεν μπορεί να δεχθεί… αδυνατεί να πιστέψει ότι εσύ μια αστείρευτη πηγή ζωντάνιας, ανεξάντλητης ενέργειας και θετικής σκέψης θα άφηνες πίσω σου, τόσο ξαφνικά, τόσο μεγάλο κενό. Καλό ταξίδι Πρίγκιπα μου στου Παραδείσου τις γειτονιές που σήμερα μεταναστεύεις…! ”.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Angela Dimitriou (@angeladimitriou_official)

Νίκος Οικονομόπουλος: “Καλό ταξίδι Τόλη μας…”.

Γιώργος Τσαλίκης: “Τον γνωρισα πιτσιρικάς στο ξεκίνημα μου ακόμα και μετά την πρώτη μας γνωριμία μιλούσαμε συχνά στο τηλέφωνο. Με καλεσε στο σπίτι του στην Κέρκυρα.Πήγα ψαρωμένος με υποδέχτηκε σα παιδί του, με την υπέροχη γυναίκα του κι ένα μικρό κοριτσάκι τη Μαρία του σα νεραιδάκι πανέμορφο μικρό κοριτσάκι τότε με τα καταγάλανα ματάκια της κι εκείνος να τη βλέπει να παίζει και να συγκινείται και να καμαρώνει.. Τα χρόνια πέρασαν κι εκείνος όποτε συναντιόμασταν gentleman, ιππότης, με χειροφίλημα στη Δώρα (κανένας δεν ήξερε να φέρεται καλύτερα στις γυναίκες από τον Τόλη) να μας ρωτάει με ενδιαφέρον για τα παιδιά, για τη δουλειά μας, για τα πάντα!Τελευταία φορά που τον είδαμε επι σκηνής κλαίγαμε..» Σήμερα από τις πιο συγκινητικές στιγμές που έχουμε ζήσει τον τελευταίο καιρό. Η αφιέρωση του Τόλη Βοσκόπουλου στην κορούλα του, με ένα τραγούδι εκτός προγράμματος «λουλουδάκι μου» που εκτός από τη μικρή που έκλαιγε, έκλαιγε μαζί τους όλο το θέατρο. Προφανώς έχει κάποια δική τους ιστορία αυτή η ερμηνεία γιατί η φόρτιση ήταν τεράστια και για τους δυο». Είχα ποστάρει γυρίζοντας σπίτι συγκινημένος.Υπέροχος καλλιτέχνης, σταρ, πάντα στην πένα, θρύλος που έφυγε για πάντα σε φυσική παρουσία αλλά θα τον κρατήσουμε ζωντανό σε κάθε live μας με τις τραγουδάρες του και στο μυαλό μας με τον απαράμιλλο τρόπο που είχε και σε «ανάγκαζε» να πεις.. Άρχοντας. Καλό ταξίδι ”.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Γιώργος Τσαλίκης (@tsalikisgiorgos)

Γιώργος Λύρας: “Εκτός από σπουδαίος καλλιτεχνης ήταν και ενας υπέροχος Ανθρωπος.Να πας εκεί ψηλά Τολη μας να βρεις τον Μητσο, τον Στράτο , την Ζωή την Βίκυ και ολους τους άλλους τους μεγάλους και να τραγουδάτε στους αγγέλους. Εμείς από εδώ παντα θα σιγοτραγουδάμε τα τραγούδια σου και θα σε αγαπάμε ”.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Giorgos Liras (@giorgosliras)

Χρήστος Δάντης: “Καληνύχτα λεοντόκαρδε.. Πάντα μεγαλόψυχος,γενναιόδωρος. Θα σε θυμόμαστε όλοι με αγάπη κι ευγνωμοσύνη”.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Christos Dantis (@christosdantis)

Πάνος Κιάμος: “Ο “Πρίγκιπας” του ελληνικού τραγουδιού σίγησε. Γιατί “οι άντρες δεν μιλούν πολύ…” και γιατί “αδέλφια μου, αλήτες, πουλιά” κι εσύ σαν κι εμάς τους ανέμους γυρεύεις χαμένα φιλιά! Ήταν τιμή μου που σε γνώρισα και συνεργάστηκα μαζί σου! Είναι, επίσης, χρέος μου και ανάγκη μου να σε ερμηνεύω για πάντα… ΤΕΡΑΣΤΙΕ ΤΟΛΗ! ”.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Panos Kiamos (@panoskiamos_official)

Πέγκυ Ζήνα: “Καθολου γλυκα δεν πονεσε το μαχαιρι στην ειδηση πως δεν θα σε ξαναδουμε…ειναι απο κεινες τις στιγμες που τα δακρυα φευγουν και δεν προλαβαινεις να τα κρατησεις…η στιγμη που θελησες να ταξιδεψεις στη γειτονια των αγγέλων.Αγγελος ησουν κι εδω.Παντα δοτικός,γενναιόδωρος,καλόψυχος,παρόν στα δυσκολα για τους συναδέλφους σου…Υπέροχος,ευγενής,γοητευτικός άνθρωπος,ο πιο φωτεινός καλλιτέχνης στην Ελλαδα…γιατι μονο οτι λαμπει απο μεσα ειναι χρυσός…Θα σ αγαπαω και θα σε θαυμαζω παντα Τόλη μου…

Keywords
Τυχαία Θέματα