Να γιατί πρέπει να εντάξεις στην διατροφή σου την γλυκοπατάτα!

Όλοι γνωρίζουμε την αξία της υγιεινής διατροφής και προσπαθούμε να την τηρούμε. Επίσης, πλέον, όλοι λίγο πολύ ξέρουμε για τα ‘’superfoods’’ που αν τα εντάξεις στην διατροφή σου θα εκτοξεύσουν τον μεταβολισμό σου και θα σε βοηθήσουν στο αδυνάτισμα. Στην λίστα με τα ‘’superfood’’ είναι και η γλυκοπατάτα που προσφέρει πολλά οφέλη στον οργανισμό. Μήπως ήρθε η ώρα να την εντάξεις στην διατροφή σου;

-Περιέχει πολύ λίγες θερμίδες ενώ παράλληλα είναι πολύ γευστική. Αυτό οφείλεται, στην γλυκιά γεύση που περιέχει και

έτσι ικανοποιείς την ανάγκη σου για γλυκό ενώ μπορείς να την καταναλώσεις όλες τις ώρες της ημέρας, ακόμα και ως σνακ.

– Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και έτσι θα σε κρατήσουν χορτάτη για αρκετή ώρα. Ακόμα, μειώνουν τον κίνδυνο της ανάπτυξης χρόνιων παθήσεων και καρδιακών ασθενειών.

-Περιέχει βιταμίνη B6, C και D. Γι ‘αυτό βοηθά στην επιτάχυνση της επούλωσης των τραυμάτων, στην αντιμετώπιση του στρες, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και παίζει σημαντικό ρόλο στη διάθεσή μας.

-Είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά αφού περιέχουν β-καροτένιο που βοηθούν κατά του καρκίνου και της γήρανσης. Ακόμα, τα καροτενοειδή συμβάλουν στην ενίσχυση της όρασής μας και του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

-Περιέχει τεράστιες ποσότητες καλίου που συμβάλλουν θετικά στα προβλήματα της πέψης ενώ ισορροπεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

-Οι γλυκοπατάτες περιέχουν σίδηρο που είναι σημαντικός για να έχουμε ενέργεια και αντοχή όλη την ημέρα. Επίσης, ενεργοποιεί τον μεταβολισμό σου με αποτέλεσμα να καις πιο εύκολα θερμίδες.

Από την Αντιγόνη Θάνου

Διαβάστε ακόμα: Κι όμως, υπάρχουν τροφές που κόβουν την όρεξη!

Keywords
Τυχαία Θέματα