Μελατονίνη: Το νέο, star συστατικό στο skincare που θα βλέπεις όλο και πιο συχνά!

Αν ταλαιπωρείσαι από αϋπνία, κατά πάσα πιθανότητα θα έχεις ήδη “συστηθεί” με την μελατονίνη η οποία συνήθως προτείνεται για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Πρόκειται για μια ορμόνη που εκκρίνεται φυσικά από τον οργανισμό μας κατά τη διάρκεια του βραδινού ύπνου, για αυτό είναι γνωστή και ως “η ορμόνη της νύχτας”.

Η μελατονίνη είναι πολύ σημαντική στους κύκλους ύπνου και στη ρύθμιση του κιρκαδιανού ρυθμού του σώματος ενώ η συμβολή της στην ευεξία και τη χαλάρωση είναι ιδιαίτερα σημαντική – όλα αυτά είναι γνωστά. Αυτό που δεν γνωρίζαμε είναι πως η μελατονίνη,

όταν εφαρμόζεται στην επιδερμίδα αυξάνει την άμυνά της απέναντι στις ελεύθερες ρίζες καθώς έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Στην ουσία, η τοπική εφαρογή της “ξεγελάει” την επιδερμίδα έτσι ώστε να αναπτύξει τους αντιοξειδωτικούς μηχανισμούς της – δηλαδή τη μάχη κατά των ελευθέρων ριζών – που σταματούν κατά τη διάρκεια του ύπνου, ενώ παράλληλα ενεργοποιείται φυσιολογικά η διαδικασία αναζωογόνησης των κυττάρων – για αυτό και η κοσμετολογία ήδη έχει ξεκινήσει να εστιάζει το ενδιαφέρον της στο συγκεκριμένο συστατικό, το οποίο στοιχηματίζουμε πως θα συζητήσουμε κιάλλες φορές στο προσεχές μέλλον.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Milk Makeup (@milkmakeup)

Πού θα τη βρεις: Στο νέο Melatonin Stick Serum της Milk Makeup, το οποίο μόλις ήρθε στην Ελλάδα (αποκλειστικά στα Sephora και στο www.sephora.gr) – πρόκειται για ένα serum σε μορφή στικ που στηρίζεται σε έναν συνδυασμό μελατονίνης (σε μορφή για τοπική εφαρμογή) και ενός κοκτέιλ από goji berry, acai berry, μύρτιλα και βατόμουρα – ένας συνδυασμός με ισχυρά αντιοξειδωτικά οφέλη που προστατεύουν τη νεανικότητα της επιδερμίδας.

Επιπλέον, περιέχει εκχύλισμα από Περσική ακακία, που εξισορροπεί τα επίπεδα της μελατονίνης τοπικά, ώστε κάθε μέρα να ξυπνάς με αναζωογονημένο, σφριγηλό δέρμα καθώς και υαλουρονικό οξύ για βαθιά ενυδάτωση. Μαζί τους, το έλαιο λεβάντας και το εκχύλισμα χαμομηλιού, που ηρεμούν τις αισθήσεις με τη ευωδιά τους και τις προετοιμάζουν για έναν καλό, ξεκούραστο ύπνο.

Cover photo: Instagram/marybaggxo

Διαβάστε μερικά ακόμη τέλεια θέματα ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας σας:

OMG! Ο Harry Styles ετοιμάζει δικό του beauty brand!

Αυτό το έλαιο που έχεις στο μπάνιο σου κάνει καλό και στις βλεφαρίδες!

Γλυκολικό οξύ σε ρόλο αποσμητικού: Είναι viral στο TikTok αλλά ισχύει;

Keywords
Τυχαία Θέματα