Cakey makeup: Πώς θα αποφύγεις ένα από τα πιο συχνά προβλήματα στο μακιγιάζ

Όλες λατρεύουμε τη φυσική κάλυψη, εκείνη που ως δια μαγείας κάνει την επιδερμίδα να φαίνεται άψογη σαν είναι από το DNA της – δυστυχώς, όμως, στην προσπάθεια να επιτύχουμε αυτό το αποτέλεσμα ή, εξαιτίας της λάθος επιλογής προϊόντων βάσης, συμβαίνει να καταλήξουμε με το αντίθετο – aka το cakey makeup που δεν θέλει καμιά μας! Τον τρόπο για να το αποφύγουμε εξήγησε σε συνέντευξή της η celebrity makeup artist Savannah St.Jean- κράτα σημειώσεις:

“Αν έχετε ξηρή επιδερμίδα είναι

πιο πιθανό να αντιμετωπίζετε συχνά αυτή την κατάσταση. Επειδή η υφή της ξηρής επιδερμίδας δεν είναι ομοιόμορφη, το makeup “κάθεται” μέσα στις λεπτές γραμμές πιο εύκολα”, λέει η expert. “Αυτό μπορείτε να το αντιμετωπίσετε με συστηματική απολέπιση που λειαίνει την επιφάνεια του προσώπου και τη χρήση ενός ενυδατικού face oil, ειδικά τη νύχτα. Bonus tip για τις ξηρές επιδερμίδες: Συχνά ρίχνω μία δυο σταγόνες face oil στο makeup που θα χρησιμοποιήσω, για να δώσω την απαραίτητη ενυδάτωση”, εξηγεί.

“Αν το makeup τείνει να δείχνει cakey αμέσως μετά την εφαρμογή, σγουρευτείτε πως το προϊόν που χρησιμοποιείτε είναι πράγματι το κατάλληλο για τον τύπο της επιδερμίδας σας. Αν, για παράδειγμα, έχετε ξηρή επιδερμίδα, αποφύγετε οπωσδήποτε τα ματ makeup και προτιμήστε μια σύνθεση ενυδατική ή με dewy φινίρισμα”, λέει η St.Jean.

“Επίσης, προτιμήστε ένα σφουγγαράκι μακιγιάζ αντί για πινέλο, γιατί προσφέρει άψογο αποτέλεσμα κάλυψης, καθώς με τις πιέσεις το προϊόν γίνεται ένα με την επιδερμίδα και λειαίνει ακόμα και το παραμικρό σημείο ξηρότητας. Επιπλέον, δοκιμάστε να αντικαταστήσετε την πούδρα με ένα setting spray, το οποίο θα προσφέρει ενυδάτωση και την ίδια στιγμή θα “κλειδώσει” τη φόρμουλα στην επιδερμίδα. Πιέστε το με ένα νωπό σφουγγαράκι και το αποτέλεσμα που θα πάρετε θα είναι η φυσική φωτεινότητα που θέλετε στο πρόσωπό σας:, είπε η makeup expert και κρατάμε τα πολύτιμα tips της για το αμέσως επόμενο μακιγιάζ!

Διαβάστε μερικά ακόμη τέλεια θέματα ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας σας:

Η 75χρονη Dolly Parton κοιμάται με φουλ μακιγιάζ – και έχει σοβαρό λόγο!

Μην ξεχνάς: Η επιδερμίδα σου χρειάζεται καθημερινά βιταμίνη C!

Η Kendall Jenner κάνει double masking!

Keywords
Τυχαία Θέματα