Με ποιες λιποδιαλυτικές τροφές θα χάσεις και τα τελευταία κιλά

Δες λοιπόν ποιες είναι οι κορυφαίες τροφές που θα σε βοηθήσουν να αποβάλλεις ταχύτερα το λίπος και θα θωρακίσουν τον οργανισμό:

1. Μήλα

Τα μήλα είναι μία εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών συστατικών. Πολεμούν τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες που καταστρέφουν ουσίες του οργανισμού προκαλώντας ανεπιθύμητες αλλαγές στο σώμα και ευθύνονται για τη γήρανση του οργανισμού και την εμφάνιση ασθενειών.

2. Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως σίδηρο, ασβέστιο , βιταμίνη Ε, φυτικές ίνες

, ριβοφλαβίνη και μαγνήσιο.

3. Μπρόκολο

Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, κάλιο, ασβέστιο και φυτικές θρεπτικές ουσίες (phytonutrients). Οι ουσίες αυτές μειώνουν το ρίσκο καρδιακών νοσημάτων, διαβήτη και μερικών ειδών καρκίνου. Το μπρόκολο επίσης περιέχει β-καροτίνη, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό τόσο γνωστό όσο η βιταμίνη C.

4. Βατόμουρα

Τα βατόμουρα είναι πλούσια σε φυτικές θρεπτικές ουσίες, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες. Η συχνή κατανάλωση βατόμουρων μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο υπέρτασης κατά 10%, χάρη στις βιοενεργές τους ουσίες και στις ανθοκυανίνες (φυσικές χρωστικές ουσίες).

5. Λιπαρά Ψάρια

Είναι ο σολωμός, η πέστροφα, το σκουμπρί, η ρέγγα, οι σαρδέλες και οι αντσούγιες. Αυτά τα είδη ψαριών έχουν λίπος στους ιστούς και γύρω από το έντερο. Το κρέας τους περιέχει 30% περίπου λίπος και ειδικότερα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Αυτά τα λίπη είναι γνωστά γιατί ωφελούν την καρδιά και το νευρικό σύστημα, ενώ η κατανάλωση τους είναι διαδεδομένη σε άτομα που πάσχουν από φλεγμονώδεις ασθένειες, όπως η αρθρίτιδα. Επιπλέον περιέχουν βιταμίνες Α και D.

6. Φυλλώδη πράσινα λαχανικά

Οι έρευνες έχουν δείξει ότι η αυξημένη κατανάλωση πράσινων λαχανικών σκούρου χρώματος, όπως το σπανάκι και το λάχανο, συμβάλλει αποτελεσματικά στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη τύπου 2. Οι μελετητές του πανεπιστημίου Leicester της Αγγλίας έχουν δηλώσει ότι τα οφέλη της κατανάλωσης σκουρόχρωμων λαχανικών στον ανθρώπινο οργανισμό θα έπρεπε να εξετασθούν περαιτέρω, έπειτα από στοιχεία που έχουν συλλέξει από έξι διαφορετικές έρευνες.
Το σπανάκι, για παράδειγμα, είναι πολύ πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, κυρίως ωμό, μαγειρεμένο στον ατμό ή ελάχιστα βρασμένο. Είναι καλή πηγή βιταμινών Α, Β6, C, E, και K καθώς επίσης και σεληνίου, νιασίνης, ψευδάργυρου, φωσφόρου, χαλκού, φυλικού οξέως, καλίου, ασβεστίου, μαγνησίου και σιδήρου.

7. Γλυκοπατάτες

Οι γλυκοπατάτες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, β-καροτίνη, σύμπλεγμα υδατανθράκων, βιταμίνη C, βιταμίνη Β6, όπως και καροτίνη (κυρίως οι κίτρινες και οι πορτοκαλί ).

8. Φύτρες σιταριού

Οι φύτρες σιταριού είναι το τμήμα που έχει βλαστήσει για να αναπτυχθεί το φυτό – το έμβρυο του καρπού. Είναι πλούσιες σε θρεπτικές ουσίες ζωτικής σημασίας, όπως βιταμίνη Ε, φυλλικό οξύ, θυαμίνη, ψευδάργυρο, μαγνήσιο, φώσφορο και απαραίτητα λιπαρά οξέα. Οι φύτρες σιταριού είναι επίσης καλή πηγή φυτικών ινών.

9. Αβοκάντο

Πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν τα αβοκάντο εξαιτίας της υψηλής τους περιεκτικότητας σε λίπος. Πιστεύουν ότι αποφεύγοντας όλα τα λίπη τους βοηθά τα διατηρήσουν το σωματικό τους βάρος και καλύτερη υγεία, αλλά αυτό αποτελεί μύθο. Περίπου το 75% των θερμίδων ενός αβοκάντο προέρχεται κυρίως από μονοακόρεστα λίπη. Τα αβοκάντο είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη Β, όπως και βιταμίνη Κ και Ε. Έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες , 25% διαλυτές και 75% αδιάλυτες.

Πηγή: www.myfit.gr

The post Με ποιες λιποδιαλυτικές τροφές θα χάσεις και τα τελευταία κιλά appeared first on Fay's book.

Keywords
Τυχαία Θέματα