Μαύροι κύκλοι: Πώς θα τους καμουφλάρεις τέλεια με 4 κινήσεις

Έλλειψη ύπνου, αμέτρητες ώρες μπροστά στις digital οθόνες, κάπνισμα, γενετική προδιάθεση: αυτές είναι, σύμφωνα με τους ειδικούς,  οι πιο συνηθισμένες αιτίες που ενοχοποιούνται για την εμφάνιση των μαύρων κύκλων και που, λίγο ως πολύ, οι περισσότερες από εμάς αντικρύζουμε στον καθρέφτη μας το πρωί.

Η πιο γρήγορη, άμεση λύση για να τους σβήσουμε είναι, φυσικά, το μακιγιάζ – ωστόσο το concealer από μόνο του, αν και βασικό μας όπλο στο ζητούμενο “κάλυψη”,

στο πρόβλημα των μαύρων κύκλων μπορεί να προσφέρει ικανοποιητικό αποτέλεσμα μέχρι έναν βαθμό αλλά όχι να τους σβήσει εντελώς.Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο site της βρετανικής Vogue η celebrity makeup artist Gita Bass εξήγησε τα 4 βήματα που ακολουθεί για να σβήσει τους μαύρους κύκλους από το πρόσωπο των celebrities και είναι τόσο απλά, που μπορούμε όλες να τα ακολουθήσουμε.

Αν και τα color correctors είναι πολύ χρήσιμα ως πρώτο βήμα οπτικής εξουδετέρωσης της σκιάς κάτω από τα μάτια, η Bass προτιμάει να κρατάει το μακιγιάζ σε αυτή την περιοχή πολύ ελαφρύ, χρησιμοποιώντας ένα highlighter που αντανακλά το φως ή ένα concealer με κίτρινα ή πορτοκαλί undertones, που εξουδετερώνουν οπτικά τους μπλε τόνους των μαύρων κύκλων. Όταν, όμως, αυτοί οι μπλε τόνοι είναι πολύ έντονοι, τότε καταφεύγει σε μια λεπτή στρώση από color corrector σε ροδακινί απόχρωση (σου προτείνουμε την Korres Colour-Correcting Palette)  ή ακόμα και ένα κραγιόν (ναι, σωστά διάβασες) σε ροδακινί τόνο, για να δημιουργήσει μια ουδέτερη χρωματικά βάση.

Επόμενο βήμα, το concealer: “Συνήθως προτιμώ ένα ελαφρύ, κρεμώδες concealer με ελαφρύ πουδρέ τελείωμα, όπως μια διάφανη κρέμα ή υγρό”, εξηγεί η Bass. “Θέλουμε να έχει αρκετά κρεμώδη υφή ώστε να γλιστράει πάνω από τις λεπτές γραμμές και να μπλεντάρεται εύκολα αλλά την ίδια στιγμή να μένει σταθερό πάνω στην επιδερμίδα. Αν είναι πολύ πηχτό ή ξηρό, το προϊόν θα κάτσει μέσα στις λεπτές γραμμές και θα τις τονίσει περισσότερο”, εξηγεί η makeup artist. Αγαπημένα της concealer, το Clé de Peau Beauté Concealer, το NARS Radiant Cream Concealer γιατί προσφέρει πλήρη κάλυψη και έχει μια απόχρωση για κάθε τόνοεπιδερμίδας (θα το βρεις αποκλειστικά στα Sephora) αλλά και το Touche Eclat High Cover Radiant Concealer του Yves Saint Laurent που συνδυάζει κάλυψη και φωτεινότητα.

Η Gita Bass θεωρεί το καλό blending ένα από τα μυστικά για τέλεια κάλυψη των μαύρων κύκλων: όπως εξηγεί στη συνέντευξη, παίρνει μια μικρή ποσότητα concealer στον παράμεσο, το ζεσταίνει ανάμεσα στα ακροδάχτυλά της και το εφαρμόζει με απαλές ταμποναριστές κινήσεις κάτω από τα μάτια. Στη συνέχεια κάνει ένα δεύτερο blending, χρησιμοποιώντας ένα μαλακό, φουντωτό πινέλο ή ένα μικρό Beautyblender για να σβήσει τυχόν γραμμές και εξασφαλίσει άψογο αποτέλεσμα.

Τελευταίο βήμα, αφού έχει βεβαιωθεί πως δεν έχει κάτσει καθόλου concealer μέσα στις λεπτές γραμμές (αν χρειάζεται, χρησιμοποιεί ένα νωπό Beautyblender για λίγο έξτρα blending), είναι η πούδρα σε σκόνη: απλώνει κάτω από τα μάτια μια αέρινη στρώση από μια πούδρα λάμψης, όπως η αγαπημένη της Brightening Powder της Laura Mercier (θα τη βρεις αποκλειστικά στα attica). “Κλειδώνει το concealer και το προστατεύει από το να γλιστρήσει ή να κάτσει μέσα στις λεπτές γραμμές ενώ αντανακλά το φως, δίνοντας υπέροχη, φυσική λάμψη στο βλέμμα”.

Διαβάστε μερικά ακόμη τέλεια θέματα ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας σας:

Chloé Eau de Parfum Naturelle: Το νέο άρωμα του Οίκου είναι 100% φυσικό – και είναι υπέροχο!

Skinny φρύδια: Επιστρέφει η τάση που θέλουμε να ξεχάσουμε;

Kawaii nails: Το νέο αγαπημένο trend των celebrities έρχεται από την Ιαπωνία!

Keywords
Τυχαία Θέματα