Καθαρά Δευτέρα: Τι ισχύει σήμερα για τους κωδικούς μετακίνησης και την απαγόρευση κυκλοφορίας

Υπό καθεστώς lockdown εορτάζονται φέτος τα Κούλουμα με την Καθαρά Δευτέρα να μην θυμίζει καμία προηγούμενη και τους πολίτες να επιχειρούν το πέταγμα του χαρταετού κάτω από αυστηρούς περιορισμούς.

Για την Καθαρά Δευτέρα θα ισχύσουν οι περιορισμοί που είναι σε εφαρμογή

έως τώρα, χωρίς καμία εξαίρεση. Επίσης, ανοιχτά θα παραμείνουν ορισμένα καταστήματα προκειμένου οι καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους για το σαρακοστιανό τραπέζι.

Συγκεκριμένα, κανονικά θα λειτουργήσουν τα ιχθυοπωλεία στη Βαρβάκειο, ενώ επιπλέον ανοιχτά είναι τα μίνι μάρκετ, οι φούρνοι, οι λαϊκές αγορές και τα ιχθυοπωλεία. Επίσης, κλειστά θα είναι τα σούπερ μάρκετ σε όλη τη χώρα.

Πώς και πού θα πετάξουμε χαρταετό

Το πέταγμα του χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα μπορεί σε πάρκα εντός του οικείου δήμου των πολιτών ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

Επίσης:

Δεν επιτρέπονται υπερτοπικές μετακινήσεις πλην των γνωστών εξαιρέσεων (π.χ. για εργασία ή επιστροφή σε μόνιμη κατοικίας).

Οι μετακινήσεις για άσκηση ή βόλτα με το κατοικίδιο με κωδικό 6 στο 13033 επιτρέπονται μόνο πεζή ή με ποδήλατο και όχι με αυτοκίνητο.

Παράλληλα η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει κανονικά, όπως κάθε Δευτέρα, δηλαδή από τις 21:00 έως τις 5:00 για τις περιοχές που βρίσκονται σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου καθώς και σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Περισσότερα στο protothema.gr 

Διαβάστε ακόμη:

Grammys 2021: Αυτοί είναι οι νικητές της βραδιάς!

Όταν η ανθρωπιά γίνεται πράξη: Η μεγάλη δωρεά του Δημήτρη Φιντιρίκου στους σεισμοπαθείς της Ελασσόνας

Ελένη Μενεγάκη: Αντιδράσεις στα social media για τη μετακίνησή της εκτός Δήμου

Keywords
Τυχαία Θέματα