Κακοκαιρία “Μήδεια”: Μέχρι πότε θα χιονίζει στην Αττική-Τι λένε οι μετεωρολόγοι

Σε λευκό κλοιό βρίσκεται η Αττική από την κακοκαιρία «Μήδεια» καθώς η πυκνή χιονόπτωση που έπεφτε όλο το βράδυ κάλυψε τους δρόμους ενώ δημιούργησε προβλήματα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης σε πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου, κυρίως των βορείων προαστίων.

Το καιρικό σύστημα το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη ήταν κάτι το οποίο είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι οι οποίοι έκαναν λόγο για σφοδρές χιονοπτώσεις από αργά το απόγευμα της Δευτέρας μέχρι και σήμερα. Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος εξηγεί στο protothema.gr

για ποιο λόγο επικράτησαν οι πολύ πυκνές χιονοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές του νομού Αττικής.

Η Αττική και ο λόγος που επικράτησαν οι πολύ πυκνές χιονοπτώσεις

«Η Αττική τις τελευταίες ώρες ζει στιγμές που έχει ζήσει ελάχιστες φορές τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Ο λόγος που επικράτησαν αυτές οι πυκνές χιονοπτώσεις είναι η σύγκλιση των ανέμων πάνω από την Εύβοια που οδήγησαν σε σφοδρές χιονοπτώσεις στην περιοχή της Αττικής, οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες οι οποίες παρατηρούνται τις τελευταίες ώρες πολύ πιο χαμηλές από τις τελευταίες ημέρες και είναι και η ενεργοποίηση του Αιγαίου που λόγω του βορειοανατολικού ανέμου έστειλε νεφώσεις οι οποίες υπερπήδησαν τα όρη της Εύβοιας και εμπλουτισμένες με τεράστια ποσά υγρασίας εναπόθεσαν την υγρασία αυτή με τη μορφή πολύ ισχυρών χιονοπτώσεων στις περισσότερες περιοχές του νομού Αττικής.

Περισσότερα στο protothema.gr 

Διαβάστε ακόμη:

Νίκος Μουτσινάς: Η ιδανική σχέση για εκείνον και το επόμενο τηλεοπτικό του βήμα

Κατερίνα Διδασκάλου: «Έζησα κι εγώ στο ξεκίνημα μου τραγικές συμπεριφορές που είναι παθολογικές»

Ορφέας Παπαδόπουλος: «Μετά από 14 χρόνια σε αυτό το χώρο που με τόση λαχτάρα πρωτοξεκίνησα…»

Keywords
Τυχαία Θέματα