Καίτη Γραμμά: «Ο Δημήτρης Σκουλός ήρθε σε απόσταση αναπνοής, με κοίταξε στα μάτια και μου είπε ”Είσαι αγόρι, σωστά;”»

Η Καίτη Γκραμμά έχει ολοκληρώσει πλέον τη διαδικασία επαναπροσδιορισμού φύλου και μίλησε στο περιοδικό People για την εμπειρία της στο casting του Greece’s Next Top Model.

Τι την έκανε να δηλώσει συμμετοχή στο Greece’s Next Top Model;

Πήγα γιατί πιστεύω ότι είναι ένα επαγγελματικό πρότζεκτ με ήθος

και υψηλό επίπεδο. Επίσης ήθελα να αποδείξω πρώτα στον εαυτό μου και μετά στους κριτές και τον κόσμο ότι η μοναδικότητα δεν είναι κάτι περίεργο, αλλά κάτι όμορφο. Όταν είσαι μοναδικός, αυτό εκπέμπει μια ομορφιά. Ήθελα να αποδείξω πως όταν θέλεις πραγματικά κάτι, μπορείς να το καταφέρεις.

Yποψιαζόταν ότι μπορεί να προκύψουν νομικοί λόγοι που θα την εμπόδιζαν;

Ήμουν σίγουρη πριν δηλώσω καν συμμετοχή.

Αυτό τη στενοχώρησε;

Ναι, γιατί ήταν ένα πρότζεκτ που το θέλαμε όλοι πολύ. Εγώ, οι κριτές, η παραγωγή. Αν πρέπει να ρίξουμε κάπου το φταίξιμο, είναι στην πολιτεία, που μας εξαναγκάζει να ζούμε τόσο καιρό σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες και δεν παρέχει μια πιο εύκολη διαδικασία στην αλλαγή ταυτότητας των διεμφυλικών ατόμων. Το γεγονός ότι η οντισιόν δεν προβλήθηκε τηλεοπτικά ήταν καθαρά απόφαση της παραγωγής και είναι απόλυτα αποδεκτό.

Την άγχωνε το γεγονός ότι θα κριθεί;

Είμαι επαγγελματίας μοντέλο. Κρίνομαι κάθε μέρα για την εξωτερική μου εμφάνιση. Για το μοναδικό πράγμα που είχα άγχος ήταν η πασαρέλα με το μαγιό. Έχω κάνει ξανά κάστινγκ με μαγιό και εσώρουχα μπροστά σε σχεδιαστές, αλλά ήταν κεκλεισμένων των θυρών. Τώρα θα έκανα πασαρέλα με μαγιό μπροστά σε ολόκληρη την Ελλάδα. Αν κάτι δεν πήγαινε καλά, θα μπορούσε να γίνει viral. Κατά τα άλλα, ήμουν ενθουσιασμένη. Σκεφτόμουν ότι, ακόμα και αν δεν πήγαινα καλά στην οντισιόν, θα μου δινόταν ένα μικρό βήμα για να πω όσα ήθελα. Τελικά, πήγαν όλα ανέλπιστα καλά. Είχα αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία, αλλά δεν περίμενα αυτή την αντίδραση. Έβλεπα στα μάτια των κριτών το θαυμασμό. Όταν βλέπεις έστω και για λίγα λεπτά το είδωλό σου, που για εμένα είναι η Βίκυ Καγιά, να σε κοιτάει με θαυμασμό, έχεις μια αίσθηση ολοκλήρωσης.

Ποιο ήταν το μήνυμα που ήθελε να περάσει;

Το μήνυμα της δύναμης της θέλησης. Δεν υπάρχει κάτι που ξέρω να κάνω καλύτερα από το μόντελιγκ. Έχω στηρίξει όλη μου τη ζωή πάνω σε αυτό. Έχω περάσει δύσκολα. Δεν είχα την πίστη των δικών μου ανθρώπων. Έφυγα 20 χρόνων από το σπίτι μου για να πάω στο Μιλάνο. Όταν επέστρεψα στην Ελλάδα, λόγω της ορμονοθεραπείας κάθε τρεις μήνες άλλαζε η εικόνα μου , οπότε ήμουν αναγκασμένη να πετάω ό,τι φωτογραφίες είχα. Όσο τρελό φαίνεται σε έναν άνθρωπο το γεγονός ότι ένας πρώην άντρας θα γίνει γυναίκα top model, όταν ξέρεις τη δύναμή σου, μπορείς να μετακινήσεις τον πλανήτη! Στο σύγχρονο μόντελιγκ η μοναδικότητα, η αυτοπεποίθηση και η προσωπικότητα είναι πολύ πιο σημαντικά στοιχεία από τα μακριά ξανθά μαλλιά και το καλλίγραμμο σώμα.

Ποιο ήταν το πιο άβολο σχόλιο που άκουσε από την επιτροπή;

Στην αρχή υπήρξε στιγμιαία αμηχανία. Σαν να είχε μπει ένας ελέφαντας στο δωμάτιο. Όταν τελείωσα την πασαρέλα, είχαν καταλάβει και οι τέσσερις τι ακριβώς συνέβαινε. Είχα δει χαμόγελα στα μάτια τους, αλλά και απορία. Αυτό που με έφερε σε μεγαλύτερη αμηχανία ήταν όταν ο Δημήτρης Σκουλός σηκώθηκε, ήρθε σε απόσταση αναπνοής, με κοίταξε στα μάτια και μου είπε «Είσαι αγόρι, σωστά;».

Τι απάντησε;

Χωρίς να χάσω το χαμόγελό μου του είπα: «Όχι πλέον, ήμουν παλιά». Μου ζήτησε να μαζέψω τα μαλλιά μου πίσω και συμπλήρωσα: «Βασικά δεν ήμουν ποτέ, αλλά υπήρχαν λάθη». Στη συνέχεια με ρώτησε αν έχει γίνει επαναπροσδιορισμός φύλου. Στο τέλος μου είπε: «Τελικά, είχες απόλυτο δίκιο. Δεν ήσουν ποτέ αγόρι» και ήρθε η στιγμή της δικαίωσης μετά από αυτά τα άβολα σχόλια. Δεν τα θεώρησα χοντροκομμένα. Ήταν τέσσερις εξαίσιοι επαγγελματίες, πάνω από όλα άνθρωποι. Με ρώτησαν αν θέλω να κάνουμε skip το κομμάτι με το μαγιό. Η ανθρωπιά ξεπέρασε το επαγγελματικό.

Για ποιους λόγους θαυμάζει τη Βίκυ Καγιά;

Αυτό που θαυμάζω και θέλω να υιοθετήσω είναι ότι έχει επικεντρώσει όλη την πορεία της ζωής της πάνω στη μόδα. Έχει βρει ποια είναι η δύναμή της.

Διαβάστε ακόμα: Μαίρη Συνατσάκη: Αυτός είναι ο άντρας που της πήρε το μυαλό!

Keywords
Τυχαία Θέματα