Η παρέλαση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση σε 30 φωτογραφίες

Συμπύκνωσε το νόημα του εορτασμού των 200 χρόνων από την επανάσταση του ’21 ο Νίκος Αλιάγας, παρουσιαστής της ιστορικής παρέλασης στην πλατεία Συντάγματος,μαζί με την αρχησμηνία Μαρία Κορμά όταν απήγγειλε τις συγκλονιστικές τελευταίες φράσεις από τα Απομνημονεύματα του Στρατηγού Γιάννη Μακρυγιάννη – «Τούτην την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί, και σοφοί και αμαθείς και πλούσιοι και φτωχοί και πολιτικοί και στρατιωτικοί και οι πλέον μικρότεροι άνθρωποι· όσοι αγωνιστήκαμεν, αναλόγως ο καθείς, έχομεν να ζήσωμεν εδώ. Το λοιπόν δουλέψαμεν όλοι μαζί, να την φυλάμεν κι’ όλοι μαζί και

να μην λέγη ούτε ο δυνατός ‘εγώ’, ούτε ο αδύνατος. Ξέρετε πότε να λέγη ο καθείς ‘εγώ’; Όταν αγωνιστή μόνος του και φκειάση, ή χαλάση, να λέγη ‘εγώ’· όταν όμως αγωνίζονται πολλοί και φκειάνουν, τότε να λένε ‘εμείς’. Είμαστε εις το ‘εμείς’ κι όχι εις το ‘εγώ».

Ακολούθησε η παρέλαση – λιτή, αλλά πολύ διαφορετική ως προς τους συμβολισμούς της – που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη των λίγων που είχαν την ευκαιρία να την δουν από κοντά, όπως και των εκατοντάδων χιλιάδων που την παρακολούθησαν από την τηλεόραση και το Διαδίκτυο. Σημειώνεται ότι παρά τις απαγορεύσεις λόγω κορωνοϊού, αρκετοί πολίτες βρέθηκαν στο Σύνταγμα για να χειροκροτήσουν την παρέλαση.

Περισσότερα στο protothema.gr 

Διαβάστε ακόμη:

Ο Αντρέας Γεωργίου στο TikTok: Το βίντεο του που σημείωσε ένα εκατομμύριο προβολές σε τρεις μέρες!

Πρώην παίκτρια του My Style Rocks είναι έγκυος και το ανακοίνωσε μέσω Instagram!

Ο Μελέτης Ηλίας για την περιπέτειά του με τον κορονοϊό: “Δεν ξέραμε τι θα μας ξημερώσει την επόμενη μέρα”

Keywords
Τυχαία Θέματα