Η εξομολόγηση του Στάνκογλου για τη γνωριμία με τη γυναίκα του: ”Δεν υπήρξε έρωτας με την πρώτη ματιά”

Μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης παραχώρησε ο Γιάννης Στάνκογλου στον Γιώργο Πράτανο και το People. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε μεταξύ άλλων για τη γυναίκα της ζωής του, τις επαγγελματικές συνεργασίες τους αλλά και την πρώτη τους γνωριμία.

Έχεις συνεργαστεί με τη σύζυγό σου… Φαντάζομαι πως θα υπήρξαν διχογνωμίες, είναι και τέτοιο το πεδίο που κινείστε, όπου ένα έργο έχει πολλαπλές αναγνώσεις και οπτικές. Πώς δεν κουβαλάς την ένταση στο σπίτι;

Κάνω πολλές προσπάθειες. Η τελευταία φορά που συνεργαστήκαμε ήταν πέρσι με τον Καλιγούλα, που έγινε sold out παντού (Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Κύπρο). Έχουμε εμπειρία πλέον. Η πρώτη μου δουλειά ως ηθοποιός ήταν μαζί με την Αλίκη, όταν κάναμε στη Νέα Υόρκη το Closer. Εκεί είχαμε και οι δύο την ανασφάλειά μας, ήταν η πρώτη δουλειά και για την ίδια στο θέατρο. Τα πράγματα ήταν πιο μοιρασμένα. Από τη στιγμή που και η Αλίκη εξελίχτηκε ως σκηνοθέτρια με δουλειές όπως το Festen, Οι Ζωές των Άλλων, ακολούθησε ένας μονόλογος του Ρεμπό που κάναμε μαζί. Εκεί βγάλαμε λίγο τα μάτια μας, τσακωνόμασταν. Έφευγα από την πρόβα, πήγαινα δίπλα κι έπινα ένα ποτό για να μου περάσει. Τσατιζόταν, μου έλεγε «θέλω να κάνεις αυτό»…

Έτσι δεν βγαίνει καλύτερα;

Φυσικά! Είμαι άνθρωπος της σύγκρουσης, πιστεύω πως κάποια πράγματα τη χρειάζονται. Πρέπει να φωνάξεις για να συνεχίσεις παρακάτω, δεν μπορεί να τα κρατάς.

Ουσιαστικά, ο καβγάς είναι το τίμημα για να παραδεχτείς μετά πως έχει δίκιο και να μετακινηθείς προς την άποψή της;

Συνήθως έχει δίκιο. Είναι ένας άνθρωπος που διαβάζει πολύ, αντιλαμβάνεται πολύ περισσότερο, ως σκηνοθέτρια, το σύνολο του έργου και αυτό που θέλει να πει. Από εκεί και πέρα, στο θέμα των χαρακτήρων μπορεί να βρίσκω περισσότερα πράγματα. Έχουμε όμως βρει τη λύση: της λέω «οποιαδήποτε οδηγία θες να μου δώσεις, στείλ’ τη μου με sms το βράδυ». (γέλια)

Είναι μια ασφαλής επιλογή. Πώς γνωριστήκατε;

Μου έκανε κάστινγκ για την ταινία της το 2000. Και με επέλεξε.

Αντιλαμβάνομαι πως είσαι άνθρωπος που λειτουργεί με το ένστικτο.

Πολύ.

«Μίλησε» το ένστικτό σου όταν συναντηθήκατε για πρώτη φορά;

Όχι, ήταν πολύ επαγγελματικό. Δεν υπήρχε έρωτας με την πρώτη ματιά. Ήταν μόνο η δουλειά. Επειδή και οι δύο είμαστε άνθρωποι της δουλειάς, γοητευόμαστε όταν βλέπουμε έναν άνθρωπο να τα καταφέρνει πολύ καλά στη δουλειά του. Ο θαυμασμός αυτός είναι ένα σκαλοπάτι για να πας πιο κάτω.

Keywords
Τυχαία Θέματα