Η Fashion Editor του Faysbook.gr αποκαλύπτει τις συνήθειες που άλλαξε στη ζωή της για καλύτερη υγεία

Λένε πως για να αλλάξεις μια συνήθεια χρειάζεσαι συνεχή προσπάθεια για 21 μέρες. Αυτός ο αριθμός ημερών είναι ικανός για να δημιουργηθεί ένα νέο μοτίβο που μετά το πέρας των ημερών θα γίνει τρόπος ζωής. Κάπως έτσι ξεκίνησα και εγώ (Έλεν Βάγια εδώ!) να δημιουργώ μια λίστα με συνήθειες που θα ήθελα να αλλάξω και δεν είχα τολμήσει εδώ και χρόνια. Όλα αυτά που έλεγα πως θα δοκιμάσω τα έβαλα στο πρόγραμμα και όντως είδα να αλλάζει η ζωή μου με μερικές μικρές αλλά θαυματουργές προσθήκες στην καθημερινότητά μου.

#1. Ξεκίνησα γυμναστήριο ενώ σιχαινόμουν τη γυμναστική

Η σχέση μου με τη γυμναστική

δεν ήταν ποτέ καλή. Ναι μεν αγαπούσα πάντα τον χορό αλλά η πιθανότητα να βρεθώ σε ένα γυμναστήριο για πάνω από μια εβδομάδα ήταν σχεδόν μηδενική. Φέτος τον Οκτώβριο πρόσθεσα τη γυμναστική στη ζωή μου (3-4 φορές την εβδομάδα) και αυτό με βοήθησε να αυξήσω και τις ποσότητες νερού που έπινα, που ήταν τρομακτικά μικρές. 8 μήνες μετά έχω καταφέρει να χάσω αρκετούς πόντους, να πίνω πολύ περισσότερο νερό και πάνω από όλα να αλλάξω την ψυχολογία μου. Σε αυτό με βοήθησε και το νερό AQUA Carpatica που είναι πολύ γευστικό, συγκριτικά με άλλα νερά του εμπορίου, βοηθάει στην πέψη, στον μεταβολισμό και είναι πλούσιο σε ασβέστιο και μαγνήσιο.

Το AQUA Carpatica πηγάζει βαθιά μέσα από τα Καρπάθια Όρη, μια αρχέγονη γη, όπου ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει, αφήνοντας μόνο την παρθένα ομορφιά της φύσης και την ιστορία. Πρόκειται για το τελευταίο άγριο δάσος της Ευρώπης, ανέγγιχτο από τον πολιτισμό, τη γεωργία και τη βιομηχανία. Είναι σίγουρα ένα θαύμα της φύσης και χαίρομαι που το έχω εντάξει στις καθημερινές μου συνήθειες.

#2. Πρόσθεσα περισσότερα φρούτα και λαχανικά στη διατροφή μου

Λένε ότι για να χτίσεις ένα ωραίο και υγιές σώμα θα πρέπει να επικεντρωθείς στο 20% στη γυμναστική σου και στο 80% στη διατροφή σου. Αυτό που έκανα εγώ ήταν ότι πρόσθεσα αρχικά πολλά φρούτα και λαχανικά στη διατροφή μου. Το αγαπημένο μου smoothie τους τελευταίους μήνες είναι αποτοξινωτικό και μου δίνει πολλή ενέργεια.

Για να το φτιάξεις κι εσύ θα χρειαστείς:

1 ποτήρι νερό AQUA Carpatica
1 μπανάνα
1 κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου
¼ της κούπας σπανάκι
1 κούπα βατόμουρα/ μούρα/ blueberries
1 κ.σ. λιναρόσπορο

#3. Μείωσα την πρόσληψη νιτρικών μέσω της διατροφής μου

Τα Νιτρικά είναι ισχυρές οξειδωτικές χημικές ουσίες και είναι ιδιαίτερα επιβλαβή για την υγεία μας. Μπορεί να δημιουργήσουν τερατογενέσεις σε εγκυμονούσες, να προκαλέσουν προβλήματα στον μεταβολισμό, ιδίως στον θυροειδή, και στο κυκλοφοριακό σύστημα και να αυξήσουν το ρίσκο για καρκινογενέσεις. Το φυσικό μεταλλικό νερό AQUA Carpatica έχει σχεδόν μηδενικά Νιτρικά, ενώ το Φυσικώς Ανθρακούχο Μεταλλικό Νερό δεν έχει καθόλου Νιτρικά. Για αυτό λοιπόν πρόσθεσα και τα δύο αυτά νερά στη διατροφή μου και πλέον έχω φτάσει σε ένα σημείο που πίνω πάνω από 2 lt νερό την ημέρα.

#4. Ξεκίνησα διαλογισμό

Ο διαλογισμός είναι πάρα πολύ σημαντικός για την υγεία και την ψυχολογία μας. Αυτό που κάνω κάθε πρωί είναι να πίνω μια κούπα ζεστό νερό AQUA Carpatica για να βοηθήσω το έντερο και το στομάχι να προετοιμαστούν για τη νέα μέρα που ξεκινά. Στη συνέχεια θα κάτσω αναπαυτικά στον καναπέ μου και θα κάνω 20 λεπτά διαλογισμό. Αφού τελειώσω μπορώ να φάω το πρωινό μου και να ξεκινήσω τη δουλειά.

#5. Αγάπησα το περπάτημα

Το να ξεκινήσω το περπάτημα με βοήθησε η μετακόμιση που έκανα καθώς στο νέο σπίτι έπρεπε να καλύπτω πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις με τα πόδια. Αυτό που συνηθίζω να κάνω είναι να πηγαίνω και να γυρίζω από το γυμναστήριο με τα πόδια (περίπου 1 ώρα περπάτημα). Ταυτόχρονα βάζω ως στόχο να πίνω τουλάχιστον μισό λίτρο νερό AQUA Carpatica όση ώρα περπατάω καθώς βοηθάει πολύ στην ενυδάτωση του ογανισμού.

#6. Αποφάσισα να με φροντίζω περισσότερο

Τους τελευταίους 4 μήνες έχω δώσει προτεραιότητα στον εαυτό μου και με φροντίζω περισσότερο. Άλλωστε αν δεν φροντίσουμε τους εαυτούς μας πώς θα μπορέσουμε να είμαστε ευτυχισμένοι και να φροντίσουμε και τους γύρω μας; Η αγαπημένη μου μάσκα ομορφιάς είναι για λαμπερή και απαλή επιδερμίδα και μπορείς να τη φτιάξεις με:

1 κ.σ. Άργιλο 
1 κ.γλ. Μέλι
1 κ. γλ. Νερό AQUA Carpatica 

#6. Άρχισα να μαγειρεύω περισσότερο

Η μεγάλη αλλαγή στη διατροφή μου ήρθε όταν άρχισα να μαγειρεύω περισσότερο. Επίσης αποφάσισα να χρησιμοποιώ σε όλα τα φαγητά νερό AQUA Carpatica, ειδικά από τη στιγμή που διάβασα πως τα υψηλά νιτρικά στο πόσιμο νερό προκαλούν προβλήματα στον μεταβολισμό, ιδίως στον θυροειδή, και στο κυκλοφοριακό σύστημα, ενώ μπορούν να αυξήσουν το ρίσκο για καρκινογενέσεις.

#7. Αύξησα το νερό που πίνω στην καθημερινότητά μου

Όσο νερό και αν νομίζεις ότι πίνεις συνήθως ποτέ δεν είναι αρκετό. Εγώ αύξησα λοιπόν την ημερήσια κατανάλωση νερού ενώ ταυτόχρονα άρχισα να πίνω και το ΦΥΣΙΚΩΣ Ανθρακούχο Μεταλλικό νερό AQUA Carpatica και μείωσα πολύ την κατανάλωση σοδόνερων που μέχρι πρότεινος προτιμούσα. Τα Σοδόνερα έχουν διοξείδιο του άνθρακα σε ελεύθερη μορφή. Το CO2 δεν είναι
συνδεδεμένο με Μέταλλα και όταν το πίνουμε απελευθερώνεται βίαια και επιθετικά στο στομάχι, είναι ένα Όξινο στοιχείο και δεν αντιστέκεται την οξύτητα του γαστρικού οξέος. Τα ρεψιματάκια είναι άμεσα μετά την πόση και μας δίνουν λανθασμένα
την εντύπωση μιας «χώνεψης». Αντιθέτως, τα Φυσικώς Ανθρακούχα Φυσικά Μεταλλικά Νερά εμπεριέχουν διττανθρακικά άλατα τα οποία εκλύουν μετά την πόση σιγά σιγά και διαδοχικά το διοξείδιο του άνθρακα. Τα διττανθρακικα άλατα είναι Βασικά  σαν στοιχεία και αντισταθμίζουνε την οξύτητα του γαστρικού. Από τη στιγμή που άρχισα να πίνω (μετά το μεσημεριανό ή βραδινό μου γεύμα) το Φυσικώς Ανθρακούχο Μεταλλικό νερό AQUA Carpatica είδα μεγάλη βελτίωση και στο πρόβλημα που είχα στο στομάχι μου.

#8. Αποφάσισα να απολαμβάνω περισσότερο τη ζωή

Τέλος, μείωσα το άγχος μου, που σε μεγάλο βαθμό είναι αυτό που μας δημιουργεί τα πιο πολλά προβλήματα. Μια ζωή την έχουμε και πρέπει να την απολαμβάνουμε με όλο μας το είναι. Αλλάζοντας μερικές μικρές συνήθειες βοηθάμε τους εαυτούς μας να νιώσουν πιο όμορφα και πιο υγιείς. Εσύ ποιες αλλαγές θα ήθελες να κάνεις στη ζωή σου για να νιώσεις καλύτερα;

Μπορείς να μάθεις περισσότερα πράγματα για το AQUA Carpatica στο επίσημο site www.aquacarpatica.com αλλά και στα social media.

Facebook: AQUA Carpatica / Ιnstagram: aquacarpatica.gr / ΥouTube: aquacartpatica

Διαβάστε περισσότερα:

Έρευνα Faysbook.gr: Ψάξαμε, δοκιμάσαμε, και βρήκαμε το νερό που πρέπει να υπάρχει σε κάθε νοικοκυριό

ΑΥΤΑ τα 3 τζιν είναι τα μόνα που πρέπει να υπάρχουν στην ντουλάπα σου αυτόν τον Μάιο

Τα Coachella looks αυτής της influencer είναι ακριβώς αυτά που θέλουμε να φορέσουμε αυτές τις μέρες

Keywords
Τυχαία Θέματα