Η 22χρονη ποιήτρια Amanda Gorman μάγεψε με το ποίημα που απήγγειλε στην ορκωμοσία αλλά και με την εμφάνισή της

Η 22χρονη ποιήτρια Amanda Gorman είναι ένα από τα πρόσωπα των ημερών χάρη στην εμφάνισή της στην ορκωμοσία του Joe Biden που κατάφερε να συγκλονίσει όλο τον αμερικανικό λαό και όχι μόνο. Η Amanda απήγγειλε το “The Hill We Climb” και καταχειροκροτήθηκε για το ταλέντο της, αλλά και όλα όσα έχει προσφέρει τα τελευταία χρόνια με τη στάση της και τις απόψεις της για τη δημοκρατία.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε

από το χρήστη Vital Voices Europe (@vitalvoiceseurope)

«Το να είσαι Αμερικανός είναι κάτι περισσότερο από μια υπερηφάνεια που κληρονομούμε. Είναι το παρελθόν, στο οποίο μπαίνουμε και πώς το επισκευάζουμε..Δεν θα επιστρέψουμε σε αυτό που ήταν. Προχωράμε σε μια χώρα που θα είναι μεν γεμάτη μώλωπες, αλλά ολόκληρη. Φιλάνθρωπη αλλά τολμηρή. Άγρια και ελεύθερη» είπε η 22χρονη ποιήτρια.

Η Αmanda είναι η πιο νέα ποιήτρια που έχει απαγγείλει ποίημα στις ορκωμοσίες των Προέδρων στην ιστορία της Αμερικής και για την περίσταση η ίδια φόρεσε Prada σακάκι που είναι και το αγαπημένο της χρώμα. Η ίδια συνδύασε το σύνολό της με σκουλαρίκια κρίκους με κρεμαστό διαμάντι, ένα σχέδιο του Έλληνα σχεδιαστή Νίκου Κούλη. Τα συγκεκριμένα σκουλαρίκια τα είχε κάνει δώρο στην Amanda η Oprah Winfrey.

Ο Έλληνας σχεδιαστής Νίκος Κούλης σχολίασε τη στιλιστική επιλογή της Amanda γράφοντας στον λογαριασμό του στο facebook:

«Όλος ο κόσμος παρακολουθεί την ιστορική αυτή στιγμή στην Αμερική. Παρακολουθεί την Amanda Gorman να ανεβαίνει στη σκηνή στην ορκωμοσία του Joe Biden και να φωτίζει τη δύναμη της νιότης , της ελπίδας, της αφοσίωσης, της χάρης και της ενότητας. Έχω μείνει άφωνος που η δουλειά ενός ανεξάρτητου designer από την Ελλάδα συμμετείχε με κάποιο τρόπο σ’ αυτή τη μεγαλοπρεπή τελετή με τον υψηλό συμβολισμό. Είμαι ευγνώμων προς την Oprah που επέλεξε τα σκουλαρίκια μας από την Energy collection σαν δώρο σε αυτή την υπέροχη γυναίκα, τη πιο νέα ποιήτρια της Αμερικής.»

Στο παρακάτω βίντεο, που δημοσίευσε και ο Barack Obama στον λογαριασμό του στο twitter μπορείς να δεις την υπέροχη απαγγελία της Amanda Gorman.

On a day for the history books, @TheAmandaGorman delivered a poem that more than met the moment. Young people like her are proof that “there is always light, if only we’re brave enough to see it; if only we’re brave enough to be it.” pic.twitter.com/mbywtvjtEH

— Barack Obama (@BarackObama) January 20, 2021

Διαβάστε ακόμα: H Φαίη μας δείχνει 3 τρόπους για να υιοθετήσουμε τις neutral αποχρώσεις στο καθημερινό μας στιλ

Shopping Guide: Οι ζακέτες που θα θέλεις να προσθέσεις στην γκαρνταρόμπα σου άμεσα

H Kim Kardashian λατρεύει αυτό χρώμα και το φοράει ξανά και ξανά όλο τον Χειμώνα

Keywords
Τυχαία Θέματα