Γυναίκες σε όλον τον κόσμο επαναπροσδιορίστε την ομορφιά με τους δικούς σας όρους

Τα social media είναι πλέον μέρος της καθημερινότητας μας. Είναι το σημείο που αντλούμε έμπνευση, ενημερωνόμαστε ενώ συχνά γίνονται σημείο αναφοράς. Παράλληλα όμως καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωπες με στερεότυπα και απεικονίσεις που δεν θυμίζουν σε τίποτα τον πραγματικό μας εαυτό. Εικόνες τέλειες, αψεγάδιαστες που πολύ συχνά μας κάνουν να αμφισβητούμε τη δική μας ομορφιά. Λένε ότι «Δεν μπορείς να γίνεις ό,τι δεν βλέπεις». Πολλές εικόνες άλλωστε στα ΜΜΕ και τη διαφήμιση συνεχίζουν να

προωθούν μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς που παρουσιάζουν μια εικόνα που δεν ανταποκρίνεται σε όσα είμαστε.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το 70% των γυναικών εξακολουθούν να αισθάνονται ότι δεν αντιπροσωπεύονται στις εικόνες που βλέπουν καθημερινά. Πολλές είναι οι γυναίκες που επηρεάζονται από τέτοιου είδους περιορισμούς, αποκλεισμούς και στερεότυπα. Επηρεάζουν την υγεία, τις σχέσεις και τις ευκαιρίες στη ζωή τους.

Γι’ αυτό το Dove, υπέρμαχος της αληθινής ομορφιάς από το 2004, αναλαμβάνει δράση και δημιουργεί την καμπάνια #ΔείξτεΕμάς, την μεγαλύτερη βιβλιοθήκη φωτογραφιών παγκοσμίως, που δημιουργήθηκε από γυναίκες, με στόχο να σπάσει τα στερεότυπα ομορφιάς και να δείξει τον αληθινό μας εαυτό. Για το σκοπό αυτό, το Dove ένωσε τις δυνάμεις του με την Getty Images, την πιο μεγάλη και αξιόπιστη βιβλιοθήκη φωτογραφιών παγκοσμίως, και την Girlgaze, μια κοινότητα γυναικών δημιουργών, με στόχο να συμβάλλει ενεργά στην αυθεντική απεικόνιση των γυναικών στα ΜΜΕ και τη διαφήμιση.

Η συλλογή περιλαμβάνει περισσότερες από 5.000 φωτογραφίες από 39 χώρες και συνεχίζει. Χωρίς ψηφιακή παραμόρφωση, απλά η αληθινή ομορφιά, που δεν αποκλείει κανέναν.

Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τον τρόπο που προβαλλόμαστε. Ας δείξουμε στον κόσμο την αληθινή ομορφιά, για να αποδείξουμε ότι μπορούμε να κάνουμε περισσότερα.

Γίνετε και εσείς μέρος της παγκόσμιας καμπάνιας του DOVE, ανεβάστε μια φωτογραφία σας στον προσωπικό σας λογαριασμό στο Instagram με το hashtag#ΔείξτεΕμάς και αλλάξτε τον τρόπο που προβάλλεστε. 

Διαβάστε ακόμη:

Jennifer Lawrence: Οι λόγοι που η επιδερμίδα της είναι στ’ αλήθεια τέλεια

To glam french manicure της Kendall Jenner που πρέπει να αντιγράψετε κι ας αργούν ακόμα τα Χριστούγεννα

Keywords
Τυχαία Θέματα