Γνωρίζετε πότε πρέπει να καθαρίζετε το πρόσωπο σας κάθε βράδυ;

Σας τονίζουμε πολύ συχνά τη σημασία του σωστού καθαρισμού. Πρωί και βράδυ ακόμη και τις μέρες που δεν έχετε μακιγιαριστεί. Για τις υπόλοιπες δεν το συζητάμε. Επιβάλλεται. Ο καθαρισμός είναι το πρώτο και τελευταίο βήμα της καθημερινής ρουτίνας περιποίησης. Πρέπει να βρείτε με τη βοήθεια της facialist το σωστό προϊόν για τον δικό σας τύπο επιδερμίδας και να αφαιρείτε σχολαστικά τα υπολείμματα μακιγιάζ, ρύπων και λιπαρότητας.

Κάθε πρωί καθαρίζετε την επιδερμίδα και συνεχίζετε με τον ορό και την ενδατική σας κρέμα. Το ίδιο ακριβώς πρέπει να κάνετε και το βράδυ. Μέχρι τώρα όλες είχαμε την

εντύπωση ότι ακολουθούμε τη διαδικασία λίγο πριν πέσουμε για ύπνο. Τελικά δεν είναι σωστό.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι η λειτουργία των κυττάρων της επιδερμίδας έχει να κάνει με το χρονοβιολογικό ρολόι του οργανισμού. Αυτό σημαίνει ότι η βραδινή περιποίηση είναι πολύ σημαντική αφού η επιδερμίδα συνεχίζει να λειτουργεί και ενώ εμείς κοιμόμαστε. Και δεν λειτουργεί απλά αλλά κάνει τεράστιες προσπάθειες για να επανορθώσει ότι καταστρέφουν η περιβαλλοντική ρύπανση και οι ακτίνες του ήλιου.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είστε ιδιαίτερα σχολαστικές ειδικά με τον καθαρισμό ο οποίος, και πάλι σύμφωνα με τους επιστήμονες, πρέπει να γίνεται μεταξύ 8.30 και 9.30 το βράδυ. Είναι η ώρα που η μελατονίνη βρίσκεται σε έξαρση. Η ορμόνη δηλαδή που ευθύνεται για την προστασία των κυττάρων από την ηλιακή ακτινοβολία και της ελεύθερες ρίζες εκκρίνεται. Αυτήν ακριβώς την ώρα η επιδερμίδα είναι έτοιμη να δεχτεί πιο αποτελεσματικά οποιαδήποτε φόρμουλα περιποίησης. Καθαρισμός και ενυδάτωση λοιπόν στις 9 το βράδυ από απόψε κιόλας αν θέλετε να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Εκτός από τις μέρες που θα ξενυχτήσετε όπου και πάλι πρέπει να ακολουθήσετε τη ρουτίνα. Όσο κουρασμένες ή νυσταγμένες είστε και δεν θέλω αντιρρήσεις. Η επιδερμίδα σας πρέπει να είναι άψογη και αυτό είναι μόνο στο χέρι σας.

Διαβάστε ακόμη:

Η Khloe Kardashian με το νέο της look αποδεικνύει ότι θαυμάζει τη Marilyn Monroe

O make up artist της Gigi Hadid λανσάρει τη δική του συλλογή μακιγιάζ και είναι σχεδόν μαγική

Keywords
Τυχαία Θέματα