Γνωρίζετε για το Τεστ εγκυμοσύνης της γιαγιάς;

Υπάρχουν εκατοντάδες σελίδες που τα γράφουν και άλλες τόσες ιστορίες σημερινών γιαγιάδων για το πώς έμαθαν για την εγκυμοσύνη τους τότε που ήταν κοπέλες. Η ερμηνεία των ιστοριών αυτών είναι αμφισβητήσιμη, όπως και οι σπιτικές συνταγές που χρησιμοποιούσαν τότε για να ανακαλύψουν την εγκυμοσύνη. Εμείς επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε μερικές από αυτές, τις πιο δημοφιλείς για τα τεστ εγκυμοσύνης της γιαγιάς. Μην ξεχνάτε ότι τα τεστ

οικιακής χρήσης έγιναν διαθέσιμα στην αγορά στη δεκαετία του 1970.

Ποια είναι τα 3 πιο δημοφιλή σπιτικά τεστ εγκυμοσύνης. Τονίζουμε βέβαια ότι αυτές οι πληροφορίες βασίζονται σε φήμες και όχι σε επιστημονικές μελέτες.

Τεστ εγκυμοσύνης με ζάχαρη

Πώς γινόταν: Καταρχάς έπρεπε να γίνει με πρωινά ούρα. Η κοπέλα έπρεπε να βάλει μία κουταλιά της σούπας λευκή ζάχαρη σε ένα καθαρό κυπελάκι και μέσα να ρίξει μία κουταλιά της σούπας ούρα. Για να επιβεβαιωθεί η εγκυμοσύνη, η ζάχαρη έπρεπε να σβολιάσει κι όχι να διαλυθεί.
Αυτό το τεστ μπορούσε να γίνει και με έναν διαφορετικό τρόπο: Η κοπέλα ουρούσε σε ένα καθαρό κυπελάκι και αμέσως πρόσθετε μερικές κουταλιές λευκή ζάχαρη. Σε αυτή την περίπτωση το υγρό έπρεπε να αφρίσει αμέσως. Και έτσι επιβεβαιωνόταν το θετικό αποτέλεσμα, οπότε άρχιζαν να σκέφτονται για παιδικά ονόματα!

Τεστ εγκυμοσύνης με χλωρίνη

Δεύτερος τρόπος (και καθ’ ομολογίαν ο πιο αποτελεσματικός), με χλωρίνη: Η κοπέλα ουρούσε σε ένα καθαρό κυπελάκι και αμέσως πρόσθετε μια καλή ποσότητα χλωρίνης. Αν το υγρό γινόταν πιο λευκό και άφριζε αμέσως, τότε ναι, υπήρχε εγκυμοσύνη. Αν τα ούρα διατηρούσαν το αρχικό τους χρώμα, τότε δεν υπήρχε εγκυμοσύνη.

Τεστ εγκυμοσύνης με αλάτι

Τρίτος τρόπος, με αλάτι, προσθέτοντας μερικές κουταλιές της σούπας ούρα σε κυπελάκι με αλάτι. Αν υπήρχε εγκυμοσύνη, το μείγμα θα έπρεπε να γίνει γαλακτώδες, αν όχι τα ούρα θα διατηρούσαν το αρχικό τους χρώμα μέσα στο αλάτι.

“Είναι αξιόπιστες αυτές οι μέθοδοι;”

Δεν είναι σαφές εάν τα παραπάνω έχουν κάποια δόση αλήθειας. Από χημικής άποψης, μπορεί να υπάρχουν κάποιοι βάσιμοι λόγοι που θα μπορούσαν αυτοί οι τρόποι να λειτουργήσουν (ίσως)! Όμως προσοχή! Όλα τα παραπάνω δεν συνιστώνται από επαγγελματίες στον ιατρικό τομέα και δεν αντικαθιστούν τα σημερινά τεστ εγκυμοσύνης, ούτε έχουν αποτελέσει ποτέ αντικείμενο μελέτης ειδικών. Και φυσικά δεν μπορούν να ανταγωνιστούν σε εγκυρότητα τα τεστ εγκυμοσύνης, γι’αυτό και ανήκουν στο παρελθόν.

Γιατί προτιμάμε τεστ εγκυμοσύνης HomeTest

Τα τεστ εγκυμοσύνης HomeTest διατίθενται στην αγορά εδώ και 15 χρόνια. Αποτελούν οικονομικό και αξιόπιστο τρόπο για να δείτε αν είστε έγκυος, με πλήρως αξιόπιστα αποτελέσματα ακόμα και 2-3 μέρες πριν την καθυστέρηση. Μπορείτε να τα βρείτε στην κατηγορία τεστ εγκυμοσύνης μέσα από το site τους.

Πιο αναλυτικά: Τα τεστ εγκυμοσύνης ανιχνεύουν την ορμόνη hCG (ανθρώπινη χοριακή γοναδοτροπίνη), μια γλυκοπρωτεΐνη που παράγεται από τον αναπτυσσόμενο πλακούντα μόλις γονιμοποιηθεί το ωάριο. H hCG μπορεί να ανιχνευτεί στα τεστ εγκυμοσύνης ούρων 9-10 μέρες μετά από την εμφύτευση του γονιμοποιημένου ωαρίου στη μήτρα. Αν κάνετε τεστ εγκυμοσύνης κάθε δύο μέρες και βλέπετε ότι η γραμμή αποτελέσματος σκουραίνει σταδιακά, αυτό είναι ένα εξαιρετικό σημάδι ότι η εγκυμοσύνη έχει ξεκινήσει με επιτυχία!

Τρόπος χρήσης

Διαθέτουν 3 τύπους τεστ: ταινίες, midstream και ψηφιακά. Είτε προτιμάτε να βλέπετε τη γραμμούλα αποτελέσματος, είτε ένα μεγάλο YES στην οθόνη, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο θετικό!

Εδώ μπορείτε να δείτε πώς χρησιμοποιείται το τεστ εγκυμοσύνης σε ταινία.

Βρίσκονται κοντά σας για οποιαδήποτε απορία, ερώτηση, συμβουλή. Δείτε περισσότερα εδώ: www.hometest.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα