Γλυκά Νερά: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για την εξιχνίαση του εγκλήματος

Σε ενημέρωση σχετικά με την εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας στα Γλυκά Νερά προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία το μεσημέρι της Παρασκευής.

Οι ανακοινώσεις ξεκίνησαν με τον διευθυντή Ασφαλείας Πέτρο Τζεφέρη, ο οποίος επισήμανε τη μεθοδικότητα των αστυνομικών, που έχτισαν, όπως είπε, σχέση εμπιστοσύνης με τον σύζυγο του θύματος.

Η διευθύντρια των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛΑΣ Πηνελόπη Μηνιάτη αναφέρθηκε στην έρευνα που έγινε από τα εργαστήρια: Για τα αποτυπώματα, το DNA,

ακόμη και για να δημιουργηθεί σκίτσο βάσει των περιγραφών του πιλότουυ. Εξαιρετικά κρίσιμη, είπε η κυρία Μηνιάτη, ήταν η έρευνα από την ψηφιακή ανάλυση των δεδομένων όπου προέκυψαν σημαντικές αναντιστοιχίες με τη μαρτυρία του Αναγνωστόπουλου.

Στη συνέχεια ο επικεφαλής του τμήματος Ανθρωποκτονιών κ. Χασιώτης αναφέρθηκε αναλυτικά στο ιστορικό της υπόθεσης.

«Κατά την αρχική συζήτηση μαζί του και πριν προλάβουμε να εκθέσουμε τα στοιχεία της έρευνάς μας ο σύζυγος έστρεψε την συζήτηση πάνω στην σχέση που είχε με το θύμα, πάνω στην σχέση που είχε με το παιδί του και πάνω στην σχέση που είχε δημιουργηθεί με την ομάδα που χειρίστηκε την υπόθεσή του και ιδιαίτερα με τον επικεφαλής. Συνεχίζοντας λοιπόν την συζήτηση πάνω στα ερωτήματα που ο ίδιος είχε αρχίσει να θέτει σε κάποιο στάδιο της εξέτασής του ήθελε να μας διαβεβαιώσει ότι ποτέ δεν ήθελε να μας εξαπατήσει και να πει ψέματα και το μόνο που ήθελε ήταν να αποφύγει την σύλληψη και να μείνει με το παιδί του έξω από τη φυλακή. Όπως καταλαβαίνετε αυτό γρήγορα οδήγησε στην ομολογία της πράξης του την οποία απέδωσε σε έναν διαπληκτισμό που είχαν με την σύζυγό του. Αυτός ο διαπληκτισμός δημιούργησε μια έκρηξη συναισθήματος και δεν άργησε να οδηγήσει στο αποτέλεσμα που γνωρίζουμε», αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ενημέρωση για το χρονικό.

Δείτε όσα ανέφεραν οι εκπρόσωποι της αστυνομίας για την εξιχνίαση του εγκλήματος:

Διαβάστε ακόμα:

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Ποινική δίωξη για 2 κακουργήματα και 2 πλημμελήματα στον πιλότο

Γλυκά Νερά: Που βρίσκεται το μωρό του ζευγαριού μετά την ομολογία του πιλότου;

Γλυκά Νερά: Ο αστυνομικός που πήρε αγκαλιά το βρέφος είχε υποπτευθεί τον πιλότο

Keywords
Τυχαία Θέματα