Γιορτάζουμε τον Άγιο Βαλεντίνο με cocktail: 3 συνταγές για ερωτευμένους από τον Δημήτρη Παπαϊωάννου!

Σήμερα γιορτάζουμε τον Άγιο Βαλεντίνο και μέσα από το faysbook.gr σας έχουμε πολλές ιδέες και tips για να το κάνετε με τον ωραιότερο τρόπο. 

Εκτός από το δείπνο που θα ετοιμάσετε για τον αγαπημένο σας, σας έχουμε και τρεις συνταγές για cocktails με την υπογραφή του αγαπημένου  μας, Δημήτρη Παπαϊωάννου, ο οποίος είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους δημιουργούς στη

σκηνή των bar, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό.

Ο ίδιος μας λέει χαρακτηριστικά… “Η δημιουργία της γεύσης είναι να μπορείς να αποδίδεις συναίσθημα σε τόσο προσωπικές  στιγμές τέχνης και φαντασίας δημιουργώντας ένα cocktail.

Άλλωστε, η ιδανική γεύση είναι αυτή που μετατρέπει το γλυκό, το ξινό, το πικρό, την ισορροπία, την αρμονία και τις αρωματικές εντάσεις σε μια αναπάντεχη εναλλαγή συναισθημάτων.

Σας καλώ λοιπόν αυτή την την τόσο ιδιαίτερη  στιγμή να γίνετε συνταξιδιώτες μου σε έναν υπέροχο κόσμο δημιουργίας , συναισθημάτων και απόλαυσης“.

Δείτε τα υλικά και την εκτέλεση των τριών cocktails και κατόπιν επιλέξτε αυτό που θα φτιάξετε σήμερα.

Sense of love

Υλικά: 

Skinos mastiha 40 ml

Cream vanilla Madagascar 170 gr

Strawberries 8 pcs

1 table spoon caster sugar

Fresh orange 20 ml

Εκτέλεση:

Αναμειγνύουμε τις  φράουλες, την άχνη ζάχαρη και τον χυμό πορτοκάλι  σε ένα multi blender μέχρι να πολτοποιηθούν καλά περίπου 2 με 3 λεπτά και σερβίρουμε στο ποτήρι.

Στη συνέχεια ομογενοποιούμε την μαστίχα με την  κρέμα (η απόλυτη αρμονία και ταύτιση) και έτσι έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα. Το προσθέτουμε στο ποτήρι μας και γαρνίρουμε με ένα ροδοπέταλο.

Hapines

Υλικά: 

Di Saronno Amaretto 50 ml

Blood orange 150 ml

Milky or bitter Chocolate

Εκτέλεση: 

Εδώ θα… φτιάξουμε ένα αγαπημένο μου χρώμα, χρησιμοποιώντας πορτοκάλι ή ακόμα και μανταρίνι σαγκουίνι. Σας συμβουλεύω να προτιμήσετε το πορτοκάλι, είναι η εποχή του και κρατά λίγο. Πριν σερβίρετε στο ποτήρι, θα χρειαστεί να λιώσετε λίγο σοκολάτα και να γαρνίρετε το χείλος του με άνθη αμυγδαλιάς.

Love is

Υλικά: 

Veuve Clicquot Brut Champagne 150ml

Pomegranate 40 ml

Εκτέλεση: 

Αφού κόψετε το ρόδι σε 4 μέρη, συνθλίβουμε με τα χέρια μας το 1/4 περίπου και κρατάμε το χυμό. Προσθέτουμε ελάχιστη ζάχαρη άχνη για να δώσουμε ένταση στη γεύση και προσθέτουμε σαμπάνια.

Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Παπαϊωάννου: Είναι από τους πιο ταλαντούχους δημιουργούς στη σκηνή των Bar τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό. Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκινώντας το 2002 και έχει να μας διηγηθεί ταξίδια και έρευνες για την ανάπτυξη της γεύσης  Illinois Bartending school, Barskolan Miami,Fl, συμμετοχές και παγκόσμια πρωταθλήματα σε διεθνείς και μεσογειακούς διαγωνισμούς καθώς και ταξίδια για έρευνα ανάπτυξης γεύσης από τις Περουβιανές Άνδεις έως τα σεμινάρια “Gastrophysic “και “Food Pairng” Manhattan NY, Chicago ( institute of taste ).

Το 2007 έρχεται η ώρα να αφήσει την Ελλάδα και να μεταβεί ξανά στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Λονδίνο και την Ισπανία όπου εκεί θα ζήσει την απόλυτη ωριμότητα και θα μοιραστεί με μια ομάδα δημιουργών την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία βάζοντας στο βιογραφικό του συνεργασίες με ερευνητικές ομάδες από την παγκόσμια γαστρονομική σκηνή.

Το 2008 έως και το 2011 ταξίδεψε σε 12 διαφορετικές χώρες λατινική Αμερική Ιαπωνία και Αμερική με σκοπό την ανάπτυξη γεύσης  έχοντας ολοκληρώσει πτυχιακή έρευνα επάνω στην εξέλιξη και τεχνολογία ελληνικών και διεθνών αποσταγμάτων.

Εκεί ωρίμασε η εμπειρία του σε διεθνή cocktail bar , βελτιώνοντας την αντίληψη του σε σχέση με την δημιουργικότητα και την ανάδειξη της γεύσης μέσα από νέες μεθόδους και καινοτόμες τεχνικές .

Το 2018  βραβεύτηκε από το “Greek taste beyond borders” ως κορυφαίος bartender και ένα χρόνο μετά το 2019 ως ο πιο διαδραστικός mixologist της δεκαετίας βασιζόμενος στην έρευνα για cocktail με ελληνικά και διεθνή αποστάγματα παγκοσμίως.

Έχει συνεργαστεί με ανθρώπους ζωντανούς θρύλους Έλληνες και ξένους  της παγκόσμιας γαστρονομικής σκηνής. Πρόσφατα τελείωσε τον πρώτο κύκλο ερευνών του με θέμα την Μεσόγειο και κυρίως την ελληνική δημιουργική σκηνή στο χώρο των cocktail και της γαστρονομίας.

Δημιουργίες του έχουν παρουσιαστεί από το Funky Gourmet Athens, Ιnbi Athens -Costa Navarino, Olive Garden Titania Hotel  Greece, Alinea  Chicago, Le Seizena Courchevel  France, El Jiron Athens,Greece και από πολλά  βραβευμένα restaurant cocktail bar ανά τον κόσμο.

Ακολουθήστε τον στο Instagram και κάντε Like στη σελίδα του στο Facebook.

Δείτε ακόμα: Άγιος Βαλεντίνος: H Fashion Editor του Faysbook σου δείχνει last minute outfits με ρούχα που ήδη έχεις! (VIDEO)

Keywords
Τυχαία Θέματα