Γιατί οι celebrities, από τη Rihanna μέχρι τη JLo λάνσαραν δικές τους beauty σειρές; Οι ειδικοί εξηγούν!

Τις celebrities μέχρι τώρα τις γνωρίζαμε για την καριέρα τους στον κινηματογράφο, τη μουσική βιομηχανία, τα reality shows και την τηλεόραση.

Κάποιες αποφάσισαν να αναπτύξουν και άλλα ταλέντα τους όπως είναι για παράδειγμα το fashion designer ενώ είδαμε αρκετές να πρωταγωνιστούν σε διαφημιστικές καμπάνιες γνωστών beauty brands. 

Τον τελευταίο καιρό όμως υπάρχει ένα νέο “κίνημα” που θέλει τις stars να δημιουργούν

τις δικές τους beauty σειρές και στ’ αλήθεια δεν τις προλαβαίνουμε.

Η Jennifer Lopez μετά από 9 albums, δεκάδες ταινίες και το λανσάρισμα 25 αρωμάτων αποφάσισε, πριν από μερικούς μήνες, να δημιουργήσει προϊόντα περιποίησης που υπόσχονται σε κάθε γυναίκα να αποκτήσει το υπέροχο δέρμα της.

Η σειρά ονομάζεται  JLo Beauty και όπως η ίδια αποκάλυψε στη συνέντευξη τύπου η ιδέα προήλθε από τις συνεχής ερωτήσεις που τις έκαναν οι δημοσιογράφοι για την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης που ακολουθεί και τα προϊόντα που υπάρχουν στο νεσεσέρ της.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη JLO BEAUTY (@jlobeauty)

Η Alicia Keys ήταν η επόμενη στη σειρά. Η γνωστή τραγουδίστρια λάνσαρε την Keys Soulcare η οποία αποτελείται από προϊόντα με φυσικά συστατικά ακολουθώντας τη φιλοσοφία της star.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Keys Soulcare (@keyssoulcare)

Η Rihanna μετά την Fenty Beauty συνέχισε με την Fenty Skin. H Kylie Jenner μετά τον κολοσσό του brand της με τα προϊόντα μακιγιάζ δεν θα μπορούσε παρά να κάνει το επόμενο βήμα με το Kylie Skin ενώ η Millie Bobby Brown χάρισε στης έφηβες θαυμάστριές της την Florence by Mills που ακολουθεί το “clean beauty” trend.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FENTY SKIN (@fentyskin)

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kylie Skin by Kylie Jenner (@kylieskin)

Τις τελευταίες εβδομάδες κυκλοφορούν φήμες πως και η Kris Jenner ετοιμάζεται να ακολουθήσει τα χνάρια της κόρης της λανσάροντας σειρά κατάλληλη για ώριμες επιδερμίδες. Και η λίστα μεγαλώνει.

Τι λένε όμως οι ειδικοί γι’ αυτή τη νέα τάση;

“Η αλήθεια είναι πως τον τελευταίο χρόνο δεν βλέπουμε τις celebrities όπως πριν. Δεν πραγματοποιούνται πρεμιέρες, συναυλίες και δεν περπατούν στο κόκκινο χαλί. Πρέπει λοιπόν να κάνουν κάτι ώστε να κρατούν το ενδιαφέρον των fans ζωντανό αλλά και οι ίδιες να αυξήσουν τον τραπεζικό τους λογαριασμό” λέει η beauty expert,  Rachel Weingarten.

Γιατί όμως προτιμούν σειρές περιποίησης και όχι μακιγιάζ;

Αν και στο παρελθόν ήταν φυσικό να επιλέξουν προϊόντα μακιγιάζ, στον καιρό της πανδημίας οι φόρμουλες περιποίησης είναι εκείνες που χρησιμοποιούν καθημερινά οι γυναίκες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς στις μεγαλύτερες αλυσίδες beauty καταστημάτων στον κόσμο έχει μείνει ένα πολύ μεγάλο stock προϊόντων μακιγιάζ σε αντίθεση με εκείνα της περιποίησης.

Οι αγορές έχουν πτώση 71% αφού κατά τη διάρκεια του lockdown δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος να δημιουργήσουν οι γυναίκες full make up.

Αυτός είναι ο λόγος λοιπόν που οι celebrities αποφάσισαν, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή να κάνουν αυτή την κίνηση. Έμειναν επίσης στο σπίτι και φρόντιζαν να αποκαλύπτουν καθημερινά σχεδόν, τον τρόπο που περιποιούνται το δέρμα τους.

Οι θαυμάστριες ταυτίστηκαν μαζί τους. Τα social media λειτούργησαν ως marketing manager για τις stars και το ρίσκο μιας εταιρίας παραγωγής είναι μικρότερο όταν πρόκειται να μπει στην ετικέτα ενός προϊόντος το όνομα μιας celebrity με εκατομμύρια followers στο Instagram.

Και μην ξεχνάτε την κίνηση που έκανε η Kylie Jenner ώστε να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη περιουσία: Πούλησε το brand της στην Coty αντί 600 εκατομμυρίων δολαρίων. Μια κίνηση που ενδέχεται αργά ή γρήγορα να κάνουν και οι υπόλοιπες.

Η δύναμη τους είναι η εικόνα και η επιρροή τους και τελικά ελάχιστη σημασία έχει κατά πόσο είναι αποτελεσματικά τα προϊόντα που φέρουν την υπογραφή τους.

Αυτοί είναι άλλωστε οι νέοι κανόνες.

Διαβάστε μερικά ακόμη τέλεια θέματα ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας σας:

Μετά το mom bob της Lea Michelle έρχεται το mom αξεσουάρ μαλλιών της Rosie Huntington-Whiteley!

Τα DIY nail art trends που μπορείτε να υιοθετήσετε μέχρι να ανοίξει και πάλι το αγαπημένο σας salon!

Keywords
Τυχαία Θέματα