Γιάνης Βαρουφάκης: Η πρώτη αντίδραση μετά την επίθεση στα Εξάρχεια

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε ο Γιάνης Βαρουφάκης κατά τη διάρκεια εξόδου του σε εστιατόριο στην περιοχή των Εξαρχείων το βράδυ της Παρασκευής 10/3.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Γιάνης Βαρουφάκης οδηγήθηκε μετά την επίθεση στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου διαγνώστηκε με κάταγμα ρινικής χώρας και του τοποθέτησαν νάρθηκα. Ο ίδιος θα υποβληθεί προληπτικά σε αξονική.

Λίγες ώρες μετά το συμβάν, ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε την πρώτη ανάρτηση στο Twitter και υποστήριξε ότι οι

άνθρωποι που τον χτύπησαν ήταν Μπράβοι της νύχτας.

Όσα έγραψε ο Γιάνης Βαρουφάκης

«Ευχαριστώ το συγκινητικό προσωπικό του Ευαγγελισμού. Ευχαριστώ και για τις ευχές (σχεδόν) όλων σας. Τώρα, προέχει να μην αποπροσανατολιστεί κανείς: Θρηνούμε τους 57 των Τεμπών. Προστατεύουμε το αυθόρμητο κίνημα των νέων, την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα αλλάξει. Ραντεβού στους δρόμους.

Παρεμπιπτόντως: Δεν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή νέοι μέλη κανενός κινήματος. Μπράβοι της νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν), οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο. Δεν θα αφήσουμε το παρακράτος και τον υπόκοσμο να μας διχάσει. Συνεχίζουμε!».

Thank U to our Greek NHS staff for treating me. Thank U all for your solidarity. Let us please stay focused: We are mourning the 57 victims of rail privatisation. We support the spontaneous youth rallies, the greatest hope that Greece can change. See you at the demonstrations 1/2

— Yanis Varoufakis (@yanisvaroufakis) March 11, 2023

By they bye: They were not anarchists, leftists, communists or members of any movement. Thugs for hire they were (and looked it) who clumsily invoked the lie that I sold out to the troika. We shall not let them divide us. Onwards! 2/2

— Yanis Varoufakis (@yanisvaroufakis) March 11, 2023

Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 για την επίθεση στον Γιάννη Βαρουφάκη

«Πριν από λίγο ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης έγινε θύμα θρασύδειλης φασιστικής επίθεσης από προβοκάτορες τραμπούκους.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 συνέτρωγε στο εστιατόριο Γιάντες, (ένα μέρος που επισκέπτεται συχνά) με συνοδοιπόρους του Diem25 από όλη την Ευρώπη, όταν ολιγομελής ομάδα τραμπούκων μπήκε στο εστιατόριο με βίαιες διαθέσεις, φωνάζοντας ”έλα έξω κάθαρμα που υπέγραψες Μνημόνια”.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σηκώθηκε για να τους μιλήσει. Οι τραμπούκοι απάντησαν αμέσως με βία, ξυλοκοπώντας άγρια το Γραμματέα του ΜέΡΑ25.

Ας προβληματιστούν από το σημερινό επεισόδιο αυτοί που διακινούν επί σκοπώ το ψευδές και συκοφαντικό αφήγημα που χρησιμοποίησαν οι σημερινοί τραμπούκοι. Εμείς δεν φοβόμαστε, δεν πτοούμαστε, δεν υποχωρούμε. Στο σκοτάδι, απαντάμε με μία λέξη: ΜέΡΑ».

Διαβάστε ακόμα:

Μανούσος Μανουσάκης: «Αν είχα κάνει τα ίδια στις ΗΠΑ, θα ήταν τελείως διαφορετικά τα πράγματα»

Άρης Σοϊλέδης: Ξέσπασε κατά της Βρισηίδας Ανδριώτου -«Σου φέρθηκα πολύ καλύτερα απ’ ότι μου φέρθηκες εσύ»

Φαίη: Πιο λαμπερή από ποτέ στον ημιτελικό του «The Voice» -Όλες οι λεπτομέρειες για την εμφάνισή της

Keywords
Τυχαία Θέματα