Έτσι θα κάνετε το σπίτι σας να μυρίσει γιορτές!

Οι επιστήμονες το λένε χρόνια: ξεχνάμε πιο δύσκολα τις μυρωδιές με τις οποίες ερχόμαστε σε επαφή, και τείνουμε να τις συνδέουμε με συγκεκριμένα άτομα και χώρους. Καθώς, λοιπόν, ετοιμάζεστε να υποδεχτείτε τα φετινά Χριστούγεννα, σας προτείνουμε 3 φυσικούς και οικολογικούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να δώσετε στο σπίτι σας ξεχωριστό και, κυρίως, αξέχαστο άρωμα γιορτής.

Προσάναμμα με κανέλα και δεντρολίβανο Θα χρειαστείτε 450 γραμμάρια κερί μέλισσας, 12 φύλλα δάφνης, 6 στικ κανέλας κομμένα στη

μέση, 2 φλ. μικρά κουκουνάρια, 1 κ.σ. γαρύφαλλο, 2 κ.σ. αποξηραμένο δεντρολίβανο, 30 εκατοστά φιτίλι, 12 φόρμες και θήκες για ατομικά κέικ. Αρχικά, εφαρμόστε τις θήκες στα φορμάκια και γεμίστε τις με τα μυρωδικά. Τοποθετείτε το φιτίλι (υπολογίστε περίπου 4 εκ. ανά φόρμα). Στη συνέχεια, λιώστε το κερί και το μοιράστε -όσο είναι ζεστό- στις φόρμες, χωρίς να τις γεμίσετε μέχρι πάνω. Αφήστε τα προσανάμματα να κρυώσουν προτού τα αφαιρέσετε από τις φόρμες τους.

Οι γιορτινές μυρωδιές θα σας φέρουν πιο κοντά στο κλίμα των ημερών!

Πώς θα το χρησιμοποιήσετε Ρίξτε το προσάναμμα στο αναμμένο τζάκι. Ενώ τα ξερά φύλλα και το κουκουνάρι θα καίγονται στη φωτιά, το σπίτι σας θα πλημμυρίσει με τη μυρωδιά της κανέλας και του δεντρολίβανου.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com – thehomeissue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα