Ερώτηση: Καθαρίζετε το σφουγγάρι του μπάνιου ή απλά το πετάτε;

Όλες σας κάνετε ντους τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα. Τώρα το Καλοκαίρι και ειδικά τις μέρες με καύσωνα αυξάνονται οι φορές και κατά συνέπεια η χρήση του σφουγγαριού σας.

Το οποίο σφουγγάρι δεν καθαρίζεται μαζί μ’ εσάς κάθε φορά που κάνετε ντους ξέρετε. Αντίθετα. Πάνω του μαζεύονται όλα τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, τα υπολείμματα, τα βακτήρια και τα μικρόβια που αιωρούνται στο μπάνιο και προφανέστατα δεν είναι ορατά.

Ανάλογα μάλιστα με την ποιότητα του σφουγγαριού ο τρόπος που απορροφά όλα αυτά τα

“κακά” είναι διαφορετικός. Αν χρησιμοποιείτε τα ανάλαφρα και αέρινα τότε τα υπολείμματα εισχωρούν στο εσωτερικό του. Αν πάλι προτιμάτε τα κλασικά, σφιχτά σφουγγάρια τότε όλα παραμένουν στην επιφάνεια τους.

Και ειλικρινά δεν ξέρουμε αν κάποιο από τα δύο είναι χειρότερο. Όπως καταλαβαίνετε υπάρχει μεγάλη περίπτωση μόλυνσης και ερεθισμών. Ενώ οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι σε κάποιες πιο σπάνιες περιπτώσεις δημιουργούνται και δερματικές παθήσεις.

Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να πετάξετε το σφουγγάρι σας. Άλλωστε δεν είναι μίας χρήσης. Εκείνο που πρέπει να κάνετε όμως είναι να το καθαρίζετε τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Σχολαστικά και χρησιμοποιώντας το κατάλληλο απολυμαντικό προϊόν. Παίρνετε λοιπόν μία μικρή λεκάνη αδειάζετε μικρή ποσότητα απολυμαντικού και αφήνετε το σφουγγάρι σας να μουλιάσει για αρκετές ώρες. Στη συνέχεια το στραγγίζετε και το αφήνετε σε ένα δροσερό μέρος μέχρι να στεγνώσει. Είναι έτοιμο και πάλι για χρήση.

Ταυτόχρονα θα πρέπει να γνωρίζετε ότι κάθε φορά που χρησιμοποιείτε το σφουγγάρι σας εκείνο επιβάλλεται να είναι στεγνό. Αποφεύγετε δηλαδή μετά το ντους να το αφήνετε σε κοντινό σημείο όπου η υγρασία δεν του επιτρέπει να στεγνώσει σωστά και γρήγορα. Σ’ αυτή την περίπτωση καλό είναι να έχετε και ένα δεύτερο σε περίπτωση που δεν έχει προλάβει.

Extra Tip: Το σφουγγάρι είναι αποκλειστικά και μόνο για εσάς. Μην αφήνετε κανέναν να το χρησιμοποιήσει. Απλά δεν επιτρέπεται για την ασφάλεια τη δική σας και των άλλων.

Φώτο: Unsplash

Μια ματιά ακόμα:

DIY: Τα πιο λαχταριστά lip scrubs του Καλοκαιριού -ΒΙΝΤΕΟ

Highlighter: Οι τρεις χρυσοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε για τη σωστή εφαρμογή του!

Baby Powder: Δείτε 5 beauty τρόπους που μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε

Keywords
Τυχαία Θέματα