Ένας μύθος καταρρίφθηκε: Το σωστό κούρεμα δεν έχει να κάνει με το σχήμα του προσώπου σας

Χιλιάδες λέξεις έχουν γραφτεί για το σωστό κούρεμα που πρέπει να κολακεύει το σχήμα του προσώπου σας και με βάση αυτό λειτουργεί ο κομμωτής σας. Και πως πρέπει να είναι αν έχετε στρογγυλό πρόσωπο και τι γίνεται αν έχετε έντονες γωνίες και πάει λέγοντας.

Και έρχονται τώρα οι celebrity hairstylists να καταρρίψουν το συγκεκριμένο μύθο. Οι κανόνες άλλαξαν. Ξεχάστε ότι ξέρατε δηλαδή. Το κούρεμα

είναι πιο προσωπικό και όχι τόσο γενικευμένο. Παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο και άλλα χαρακτηριστικά. Όπως είναι για παράδειγμα το μέγεθος του μετώπου ή το σχήμα της μύτης σας. Τα ζυγωματικά, τα χείλη, το πηγούνι. Αρκετές φορές άλλωστε με τη βοήθεια του μακιγιάζ “μαλακώνετε” κάποια χαρακτηριστικά του προσώπου σας. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξετε κούρεμα αφού ο κομμωτής σας το δημιούργησε με βάση το φυσικό τους σχήμα.

Επίσης σημασία έχουν και τα φρύδια. Το σχήμα, το μήκος και ο όγκος. Είναι μια λεπτομέρεια που επίσης αλλάζει το τρόπο που δείχνει το πρόσωπο σας. Όλα αυτά λοιπόν πρέπει να τα λάβετε υπόψιν τόσο εσείς όσο και ο hairstylist πριν αποφασίσετε να προχωρήσετε στο επόμενο κούρεμα σας. Ειδικά αν η αλλαγή είναι δραματική. Θα πρέπει να δει όλα τα χαρακτηριστικά σας με προσοχή αλλά και τον τρόπο που τα τονίζετε ή τα σχηματίζετε καθημερινά. Αυτό σημαίνει ότι στο ραντεβού σας θα πρέπει να είστε όπως συνηθίζετε καθημερινά.

Οι celebrity hairstylists προτείνουν στους συναδέλφους τους να ρωτούν τις πελάτισσες τους ποιο είναι το χαρακτηριστικό που αγαπούν περισσότερο. Αν για παράδειγμα το δυνατό σημείο είναι τα μάτια τότε πρέπει να δημιουργήσουν μια ωραία φράντζα ώστε κάθε φορά που κάποιος τις κοιτά να κάνει focus ακριβώς εκεί που πρέπει.

Δίνουν επίσης ένα υπέροχο παράδειγμα όσο αφορά το κούρεμα ανάλογα με το σχήμα: Αν 5 γυναίκες φορούν Νο 8 στο τζιν τους δεν σημαίνει ότι έχουν το ίδιο ακριβώς σώμα ή εφαρμόζει με τον ίδιο τρόπο.

Διαβάστε ακόμη:

To μυστικά όπλα ομορφιάς που υπάρχουν στην τσάντα και το μπάνιο των celebrities

Το προϊόν που θα βοηθήσει να μακρύνουν τα μαλλιά σας γρηγορότερα στοιχίζει λιγότερο από €10

Keywords
Τυχαία Θέματα