Εκμέκ καταΐφι από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη

Εκτέλεση:

Σε ένα ταψάκι 25cm επί 35cm περίπου, απλώνουμε τη μισή ποσότητα από το καταίφι που έχουμε ξάνει και ανοίξει καλά με τα δάχτυλα μας. Έπειτα απλώνουμε από επάνω με ένα πινέλο τη μισή ποσότητα από το βούτυρο που πριν έχουμε λιώσει.

Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο φύλλο από επάνω όπως και με το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις πάνω-κάτω στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι μας μέχρι να πάρουν μια βράση. Μόλις το καταίφι μας ψηθεί το περιχύνουμε καυτό όπως είναι με το σιρόπι μας και

το αφήνουμε στην άκρη.

Για την κρέμα βάζουμε πρώτα σε ένα κατσαρολάκι το γάλα με τη μισή ζάχαρη, την βανίλια και το ξύσμα και τα ζεσταίνουμε καλά. Έπειτα σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά την υπόλοιπη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και τα περιχύνουμε σιγά-σιγά με το ζεστό γάλα μας ανακατεύοντας.

Επιστρέφουμε όλο το μείγμα μας στην κατσαρόλα που είχαμε το γάλα μας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει σφιχτή κρέμα. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αδειάζουμε την κρέμα μας πάνω από το καταίφι μας.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη που εφάπτεται στην κρέμα και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον. Τέλος, στο μίξερ με το σύρμα χτυπάμε την κρέμα με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί. Όταν κρυώσει το εκμέκ μας απλώνουμε την σαντιγί και προαιρετικά πασπαλίζουμε με κανελα.

Δες το βίντεο και τα υλικά στο dimitriosmakriniotis.gr

Keywords
Αναζητήσεις
εκμεκ καταιφι μακρυνιωτης, εκμεκ κανταιφι μακρυνιωτης
Τυχαία Θέματα