Είσαι πρωτάρα στη yoga; Δες πως θα αποφύγεις τα πιο κοινά λάθη!

Η yoga βοηθά στη χαλάρωση μυαλού και σώματος, ενώ είναι αποτελεσματικός τρόπος άθλησης όλου του σώματος. Το γεγονός όμως ότι δεν είναι σκληρό άθλημα όπως το ποδόσφαιρο, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να τραυματιστείς. Ίσα ίσα που μία λάθος κίνηση, ένα ξαφνικό τέντωμα, μία κακή τεχνική μπορεί να σε τραυματίσει σοβαρά και μάλιστα να σου στερήσει τα σημαντικά οφέλη που σου προσφέρει η συγκεκριμένη άσκηση.

Δες λοιπόν 3 απλές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να αποφύγεις

τους τραυματισμούς:

1. Βεβαιώσου ότι ο δάσκαλος της yoga είναι επαγγελματίας και έχει τουλάχιστον 500 ώρες προπόνησης στο ενεργητικό του. Η yoga τον τελευταίο καιρό έχει γίνει της μόδας με αποτέλεσμα πολλοί γυμναστές να την εντάσσουν στο βιογραφικό τους, χωρίς στην πραγματικότητα να είναι σε θέση να διδάξουν κιόλας.

2. Μην παριστάνεις τη super hero και μην υπερβαίνεις τα όρια του σώματός σου. Εάν μία στάση είναι πολύ απαιτητική για το επίπεδο της φυσικής σου κατάστασης, μην προσπαθήσεις να την εφαρμόσεις αψηφώντας τους κινδύνους. Να έχεις στο μυαλό σου ότι ο yoga instructor δεν είναι εκεί για να σε κρίνει, αλλά για να σε βοηθήσει να βελτιωθείς. Ν’ ακούς πάντα το σώμα σου και τα όριά του.

3. Το γεγονός ότι έβγαλες κάποιες δύσκολες και απαιτητικές ασκήσεις όταν το σώμα σου ήταν καλά ζεσταμένο δεν σημαίνει ότι μπορείς να τις εφαρμόσεις άνετα και στο σπίτι ή να τις δείξεις με υπερηφάνεια την επόμενη ημέρα στις φίλες σου. Όταν το σώμα δεν έχει προετοιμαστεί κατάλληλα, μην επιχειρείς να κάνεις μόνη σου δύσκολες στάσεις. Επίσης σε καμία περίπτωση μην αντιγράφεις πιο προχωρημένες ασκήσεις που βλέπεις στο internet και στα περιοδικά, αφού μπορεί να οδηγήσουν σε ανεπιθύμητους τραυματισμούς.

Διάβασε περισσότερα στο www.myfit.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα