Είναι αλήθεια πως η ενυδατική κρέμα χεριών μειώνει τη δράση του αντισηπτικού; Δείτε τι λένε οι ειδικοί!

Δύο νέα προϊόντα περιποίησης και προστασίας έχουν μπει στη ζωή μας τελευταία και με αφορμή τον κορονοϊό. Η κρέμα χεριών που συνήθως φορούσαμε κατά τη διάρκεια του χειμώνα και το αντισηπτικό. Τώρα πια υπάρχουν μόνιμα στο νεσεσέρ μας και το σπίτι μας.

Το αντισηπτικό είναι κάτι περισσότερο από απαραίτητο μιας και τα χέρια μας συγκεντρώνουν μικρόβια και βακτήρια τα οποία εύκολα μπορούμε να μεταδώσουμε. Παράλληλα όμως προκαλεί ξηρότητα στο δέρμα με αποτέλεσμα η κρέμα χεριών να είναι το αμέσως επόμενο προϊόν που έχουμε ανάγκη.

Λέγεται

όμως τελευταία πως η ενυδατική κρέμα χεριών εξουδετερώνει τη δράση του αντισηπτικού. Πρέπει λοιπόν να την απλώνουμε αμέσως μετά; Ρωτήσαμε και μάθαμε λοιπόν. Και δείτε ποια είναι η αλήθεια:

Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως το αντισηπτικό λειτουργεί άμεσα. Σκοτώνει τα περισσότερα βακτήρια μόλις απλωθεί στα χέρια. Όχι όμως όλα. Το λάθος που κάνουμε βέβαια είναι πως απλώνουμε μεγάλη ποσότητα πιστεύοντας πως με αυτό τον τρόπο μεγιστοποιούμε τη δράση του. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Αντιθέτως μάλιστα. Αν τα χέρια έχουν μεγάλη λιπαρότητα λόγω της υπερβολικής ποσότητας, η δράση μειώνεται.

Αν μάλιστα στη συνέχεια απλώνουμε και την κρέμα χεριών υπάρχει μεγάλη περίπτωση τα βακτήρια να επιβιώσουν. 

Θεωρητικά λοιπόν κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί. Αυτό που πρέπει να κάνετε λοιπόν είναι να εφαρμόζετε προσεκτικά το αντισηπτικό, να το αφήνετε να στεγνώσει καλά και να απλώσετε την ενυδατική κρέμα 10 λεπτά αργότερα και όχι αμέσως.

Επίσης το αντισηπτικό χρησιμοποιείται πάντα σε καθαρά χέρια. Διαφορετικά η λιπαρότητα που υπάρχει στο δέρμα ή ακόμη και τα υπολείμματα που αφήνει η κρέμα ελαχιστοποιούν τη δράση του αντισηπτικού.

Διαβάστε ακόμη:

Δείτε πως θα διορθώσετε το λάθος κούρεμα ή τη βαφή που κάνατε μόνες στο σπίτι και δεν πέτυχε!

DIY scrub σώματος με δύο μόνο υλικά που υπάρχουν στην κουζίνα σας

Keywords
Τυχαία Θέματα