Έφυγε από τη ζωή ο θρύλος του rock and roll, Little Richard…

Μια από τις πιο θρυλικές μορφές του rock and roll, ο Little Richard, έφυγε από τη ζωή…

Τη δυσάρεστη αυτή είδηση έκανε γνωστή ο γιος του στο περιοδικό Rolling Stone, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει ακόμη γνωστά τα αίτια του θανάτου του.

Ποιος ήταν ο Little Richard;

Aν κάτι τον χαρακτήριζε, αυτό ήταν τα παθιασμένα φωνητικά, ο πλούσιος σε ρυθμό ήχο του, και τα φανταχτερά κοστούμια του.

Ο Little Richard συνέβαλε στο να δοθεί στο rock and roll ένας αέρας σκανδάλου με τα φανταχτερά

πουκάμισα που κανένας άνδρας δεν φορούσε τότε, την κόμμωση μπανάνα με τα 15 εκατοστά ύψος και το λεπτό σαν μια γραμμή από κραγιόν μουστάκι του.

Ο Richard Wayne Penniman, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε το 1932 στο Μέικον της Τζόρτζια και διδάχτηκε την θρησκευτική μουσική- γκόσπελ από τις εκκλησίες της γειτονιά του την εποχή που έκανε διάφορες δουλειές προκειμένου να επιβιώσει. Κάποια στιγμή ξεκίνησε να παίζει μουσική σε τοπικά κλαμπ απ’ όπου και άρχισε να διαφαίνεται και να γίνεται γνωστό το ταλέντο του.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jake & Elwood (@bluesbrothersofficial) στις 9 Μάι, 2020 στις 9:44 πμ PDT

Έπαιξε σε πρώιμες δημοφιλείς rock and roll ταινίες όπως οι: «Don’t Knock the Rock» (1956) και «The Girl Can’t Help It» (1957), ενώ τροφοδότησε την δισκογραφία με μεγάλες επιτυχίες. Ανάμεσά τους φυσικά το πασίγνωστο «Tutti Frutti» του 1956 αλλά και τα «Long Tall Sally», «Rip It Up», «Lucille», «Good Golly Miss Molly», καθώς και πολλά ακόμα…

James Brown, Jimi Hendrix, Otis Redding, Tina Turner, Bob Dylan, Beatles συγκαταλέγονται στον κατάλογο των διάσημων καλλιτεχνών τους οποίους επηρέασε το στιλ του Little Richard.

Τόσο η εμφάνιση όσο και ο ήχος του Jimi Hendrix είχε επιρροές από τον Richard. «Θέλω να κάνω με την κιθάρα μου αυτό που Little Richard έκανε με τη φωνή του» είχε δηλώσει, το 1966, ο Hendrix.

Ο Bob Dylan άρχισε να παίζει κομμάτια του με τους Golden Chords, τη rock and roll μπάντα του στο γυμνάσιο. «Μπορώ να κάνω τη φωνή του Little Richard που είναι άγρια, σκληρή, δυνατή. Είναι σαν μια εμπειρία εκτός σώματος. Πρέπει να αφήσεις στην άκρη της ευαισθησίες σου και να βγεις από το σώμα σου για να τραγουδήσεις έτσι», είχε αναφέρει ο Paul McCartney.

Διαβάστε περισσότερα:

Γέννησε η Αλεξάνδρα Ταβουλάρη! Δείτε την πρώτη της ανάρτηση μέσα από το μαιευτήριο!

Η αλλαγή στο προφίλ της Ηλιάνας Παπαγεωργίου στο Instagram που προδίδει την απομάκρυνσή της από το GNTM

Η Ελένη Φουρέιρα κάνει ηλιοθεραπεία στην αυλή του σπιτιού της με μαγιό και “ρίχνει” το… Instagram!

Keywords
Τυχαία Θέματα