Έφυγε από τη ζωή Έλληνας δημοσιογράφος

“Έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών, το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα, ο Μίμης Παπαναγιώτου. 

Ο δημοσιογράφος άφησε την τελευταία του πνοή μετά από νοσηλεία στο νοσοκομείο “Ερρίκος Ντυνάν” και η οικογένειά του βυθίστηκε στο πένθος.

Ο Δημήτρης Παπαναγιώτου γεννήθηκε το 1927 στην Αθήνα και ξεκίνησε την καριέρα του στη δημοσιογραφία από την “Αθλητική ηχώ”. 

Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας εργάστηκε στις εφημερίδες: “Οι καιροί”,

“Απογευματινή”, “Ακρόπολις”, “Ομάδα”, “Ανεξάρτητος τύπος”, “Μεσημβρινή”, “Βραδυνή”. Μάλιστα, διετέλεσε αρχισυντάκτης του περιοδικού “Εικόνες”, διευθυντής σύνταξης στα περιοδικά “Ταχυδρόμος” και “Συλλογή”, αλλά και στην πρώτη έκδοση του “Αντί” επί χούντας. Μεταξύ άλλων δούλεψε στην “Καθημερινή” και συγκεκριμένα ανέλαβε το τιμόνι της μετά την επανέκδοσή της.

Το 1990 διετέλεσε διευθυντής του Ρ/Σ “Αθήνα 984″ καθώς και στην ΕΡΤ. Το 1995, επί προεδρίας Κωστή Στεφανόπουλου, ανέλαβε διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Προεδρίας της Δημοκρατίας, θέση που διατήρησε επί 11 χρόνια.

Αφοσιωμένος στη δημοσιογραφία, “επάγγελμα της δημιουργικής ατομικής μοναξιάς και της εύφορης συλλογικότητας” όπως είχε γράψει ο ίδιος, δίδαξε στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ, ως συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών (1990-1993).

Το 1985 τιμήθηκε με το Βραβείο Δημοσιογραφίας του Ιδρύματος Μπότση “για τα άρθρα και τα χρονογραφήματά του και για τη συμβολή του στη διατήρηση της καθημερινής δημοσιογραφίας σε υψηλό επίπεδο”. 

Πηγή πληροφοριών για την επαγγελματική του πορεία: protothema.gr 

Διαβάστε ακόμη:

Γιώργος Παπακώστας: Η πρώτη κοινή φωτογραφία με τη σύντροφό του, Φωτεινή

Συγκινεί ο Γιάννης Κότσιρας: “Η καρέκλα σου ήταν εκεί. Άδεια… Λείπεις μάνα μου”

Γνωστή τραγουδίστρια είναι έγκυος στο πρώτο της παιδί και το ανακοίνωσε μέσω Instagram!

Keywords
Τυχαία Θέματα