Διπλή μάσκα προστασίας: Πώς θα σώσεις την επιδερμίδα σου!

Όχι μόνο μία, αλλά δύο μάσκες οφείλουμε να φοράμε σύμφωνα με τα νέα μέτρα, προκειμένου να προστατευτούμε και να είμαστε υγιείς απέναντι στην επέλαση της Όμικρον.

Ωστόσο, μπορεί να προστατεύουμε την υγεία μας, που είναι το πιο σημαντικό αγαθό, όμως η επιδερμίδα εξακολουθεί να ταλαιπωρείται.

Για να την βρει ο νέος χρόνος απόλυτα λαμπερή και χωρίς εμφανή σημάδια, ορίστε μερικές συμβουλές, που δεν είναι πολλές αλλά πρέπει να τις ακολουθούμε πιστά και βήμα – βήμα!

Στις γενικές οδηγίες, δεν πρέπει να ξεχνάμε το

εξής:

Οι μάσκες μιας χρήσης πρέπει να αλλάζονται όσο πιο συχνά γίνεται ενώ η αλλαγή τους γίνεται με καθαρά χέρια, ώστε να μην μεταφερθούν μικρόβια και βακτήρια. 

Όσον αφορά στην περιποίηση της επιδερμίδας μας:

Δεν αμελούμε ποτέ και για κανέναν λόγο τον καθαρισμό της επιδερμίδας μας πρωί και βράδυ προκειμένου να απομακρύνουμε ρύπους και σμήγμα για να μην προλάβουν αυτοί να παγιδευτούν στους πόρους και δημιουργήσουν ευνοϊκό περιβάλλον για την εμφάνιση ακμής.

Αλλάζουμε τα προϊόντα μας ακόμα και όταν αυτό γίνεται μόνο για πρόληψη. Φροντίζουμε να χρησιμοποιούμε ήπιες συνθέσεις που προστατεύουν τον φραγμό της επιδερμίδας ενώ ιδανικό θα ήταν τα προϊόντα αυτά να είναι εμπλουτισμένα και με συστατικά όπως το σαλικυλικό οξύ που προσφέρει και ήπια απολέπιση.

Προσπαθούμε να ενισχύσουμε την επιδερμίδα μας χρησιμοποιώντας έπειτα από τον καθαρισμό μία στυπτική λοσιόν που βοηθά στην αποσυμφόρηση των φραγμένων πόρων και στη μείωση του μεγέθους τους.

Ο βαθύς καθαρισμός της επιδερμίδας υποβοηθάται από την χρήση μασκών 2 με 3 φορές την εβδομάδα για  την εξισορρόπηση της λιπαρότητας της επιδερμίδας. Ιδανικές μάσκες είναι αυτές  με βάση την άργιλο.

Δεν ξεχνάμε ποτέ την ενυδάτωση της επιδερμίδας που πρέπει να έχει πάντα υγρασία για να μην αφυδατώνεται. Ωστόσο, οι ”πλούσιες” κρέμες μπορεί να οδηγήσουν σε φράξιμο των πόρων, γι αυτό τον λόγο επιλέγουμε μια ανάλαφρη κρέμα με μη λιπαρή σύνθεση που θα της προσφέρει την απαραίτητη υγρασία χωρίς να την κάνει να ασφυκτιά.

Η νυχτερινή ρουτίνα περιποίησης πρέπει να εμπλουτιστεί με προϊόντα και συνθέσεις τα οποία την καταπραΰνουν και την ενυδατώνουν, όπως υαλουρονικό οξύ, ceramides, πανθενόλη, αλόη και εκχυλίσματα βοτάνων.

Αν δεν είναι απαραίτητο, αποφεύγουμε την εφαρμογή foundation και μακιγιάζ ενώ αν αυτό δεν μπορεί να αποφευχθεί επιλέγουμε λεπτόρρευστες, μη φαγεσωρογόνες συνθέσεις που δεν φράζουν τους πόρους.

Ρίξε μία ματιά ακόμα:

Maskne: Η ακμή που προκαλεί η καθημερινή χρήση μάσκας και οι τρόποι για να την αντιμετωπίσετε!

Ακμή ενηλίκων: Αυτό το νέο serum είναι must στο καθημερινό skincare!

Keywords
Τυχαία Θέματα