Διάβασε πως θα καθαρίσεις το βερνίκι σχεδόν από κάθε επιφάνεια

Οι λεκέδες από βερνίκι στα ρούχα και τα έπιπλά σου είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθένα. Ατυχήματα συμβαίνουν και δεν πρέπει να πανικοβάλλεσαι γιατί μετά από δεκάδες καταστροφές και λεκέδες που έχουν κάνει τα χαλιά μας να μοιάζουν με σκηνή από την σειρά Dexter, καταλήξαμε στις τέλειες μεθόδους καθαρισμού… εντάξει, είχαμε και λίγη βοήθεια από το ίντερνετ. Σ εκάθε περίπτωση έχουμε και λέμε:

Αν έχεις λερώσει ξύλινο έπιπλο
Άσε κάτω το ασετόν! Θα κάνεις τον λεκέ χειρότερο και θα δημιουργήσεις δυσχρωμία στο ξύλο καθώς

το ασετόν (ακόμα και αυτό που δεν περιέχει ασετόν) είναι διαβρωτικό. Αντιθέτως πιάσε την λακ. Ψέκασε μια γενναία ποσότητα, καθάρισε και επανέλαβε. Μπορεί να παιδευτείς λίγο αλλά δεν θα χαλάσεις το έπιπλό σου (ή το ξύλινο πάτωμα).

Αν έχεις λερώσει ύφασμα
Άσε κάτω το ασετόν! Ναι, πάλι… το ασετόν αντιδρά άσχημα με πολλά υφάσματα και δεν πρέπει να το ρισκάρεις. Και εδώ η λακ θα σε σώσει όμως αν έχεις λερώσει 100% βαμβακερό ύφασμα μπορείς να βάλεις ασετόν αρκεί να το πλύνεις στο πλυντήριο αμέσως μετά.

Αν έχεις λερώσει το χαλί σου
Αν το χαλί σου είναι λευκό τότε ριξε αφοβα ασετόν και τρίψε πολύ καλά. Αν είναι κάποιο σκούρο και δεν ξέρεις αν θα αντιδράσει το χρώμα με το ασετόν, τότε και πάλι μόνο η λακ θα σε σώσει. Βέβαια, μπορείς πάντα να κάνεις ένα τεστ σε σημείο που δεν φαίνεται αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, αν το χαλί σου είναι σκούρο τότε θα δημιουργηθεί λεκές με το ασετόν σύμφωνα με την εμπειρία μας.

Αν έχεις λερώσει πλαστική επιφάνεια
Το ασετόν θα την θαμπώσει σίγουρα και μπορεί να την λιώσει οπότε… ναι καλά το κατάλαβες, η λακ θα σε σώσει ή και το αποσμητικό. Ανάλογα με το βερνίκι που έχεις χρησιμοποιήσει, μπορείς να δοκιμάσεις και τα δύο.

Διάβασεακόμα:

Nail Color of the day: To Colour Crush Nail Varnish του The Body Shop στην απόχρωση Purple

DIY Time! Είναι Παρασκευή, φτιάξε το πιο απολαυστικό scrub σώματος με μέλι, λάδι και ζάχαρη!

We can’t get enough: Μερικές ακόμη κοτσίδες που ταιριάζουν τέλεια με τα πουλόβερ και τα κασκόλ σου

The post Διάβασε πως θα καθαρίσεις το βερνίκι σχεδόν από κάθε επιφάνεια appeared first on Fay's book.

Keywords
Τυχαία Θέματα