Δανάη Μπάρκα για Madwalk: «Δεν θα σοβαρευτούμε ποτέ»

Η Δανάη Μπάρκα παρακολούθησε το Madwalk στην τηλεόραση και έκανε διάφορες σκέψεις, τις οποίες αποφάσισε να μοιραστεί με τους τηλεθεατές του «Πάμε Δανάη» και τους συνεργάτες της στο Mega. Η γνωστή παρουσιάστρια τόνισε πως ενώ όλοι έκαναν λόγο για αυτοπεποίθηση και κατάργηση των στερεοτύπων στην πράξη παρέμειναν όλα ίδια.

«Θα σας πω κάποιες σκέψεις που έκανα… Άκουσα χθες στο MadWalk

όλους τους ανθρώπους που είπαν 420 φορές τη λέξη αυτοπεποίθηση, εκατομμύρια φορές τη λέξη στερεότυπα. Έβλεπα ένα show 2-3 ώρες και βλέπω ένα κορίτσι plus size στην αρχή κάπου, άλλο ένα κορίτσι να περνάει κάποια στιγμή και να εξαφανίζεται. Ακόμη και σε ένα act που το προλόγισαν ότι αγαπάει το plus size άρχισαν να βγαίνουν μοντέλα με 90-60-90.

Με ποιον τρόπο πας να πατήσεις όλα τα στερεότυπα και με ποιον τρόπο θέλεις να καλλιεργήσεις την αυτοπεποίθηση όταν λες στον μισό πληθυσμό μιας χώρας ότι ξέρεις τι; Λάμψη και ομορφιά είναι μόνο αυτό. Είναι ωραία να φαίνεται η κλείδα σου, τα πόδια σου. Που είναι συγκλονιστικό, έβλεπα κάτι κορίτσια καλλονές και τις θαύμαζα. Που πάντα θαυμάζω το ωραίο. Αλλά περνούσε η ώρα και έλεγα με ποιον θα ταυτιστώ και δεν ταυτίστηκα με άνθρωπο», σχολίασε αρχικά η Δανάη Μπάρκα.

«Με έκανε να πω ότι δεν θα σοβαρευτούμε ποτέ. Από τη μία θα λέμε πάμε να δώσουμε αυτοπεποίθηση και από την άλλη αν δεν ταυτιστούμε όλοι, πώς θα αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση. Σε έναν κόσμο που τα κορίτσια και τα αγόρια περνούν τόσο δύσκολα με bullying, καταθλίψεις, με δύο χρόνια εγκλεισμού. Όλα παίζουν ρόλο.

Δεν μου αρκεί η βιομηχανία της μόδας να λέει ότι πατάει τα στερεότυπα, αλλά να το δείξει. Δείξε μου ένα μινιόν κορίτσι, ένα πετίτ, ένα ψηλό, ένα plus size… Δείξ’τα μου όλα γιατί εκεί έξω υπάρχουν όλα. Δεν υπάρχει μόνο το πρότυπο που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στην πασαρέλα. Υπάρχουν όλα… Πώς γίνεται η μόδα να μου κλείνει το παράθυρο για να μπορώ να ονειρευτώ αυτό ή το άλλο ρούχο σε μένα; Πίστευα ότι φέτος θα το αλλάξουν. Θα δω και γεμάτα και petite κορίτσια και δεν τα είδα».

Διαβάστε ακόμα:

 Ντόρα Μπακογιάννη: Η χριστουγεννιάτικη φωτογραφία με τα επτά εγγόνια της

 Πρωινό μας: Η ιστορία που «λύγισε» τη Φαίη στον αέρα του ΣΚΑΪ

 Σταματίνα Τσιμτσιλή: Η συγκινητική αναφορά στον πατέρα της – «Ήταν σαν να ήθελε να είναι κοντά μου»

Keywords
Τυχαία Θέματα