Αύγουστος Κορτώ: «Λίγα λεπτά αφότου πήρα τα χάπια, πήρα τηλέφωνο το ΕΚΑΒ»

Ο Αύγουστος Κορτώ φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στούντιο 4» το απόγευμα της Τρίτης 14/3 και παραχώρησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και στον Θανάση Αναγνωστόπουλο. Ο επιτυχημένος συγγραφέας μίλησε για την απόπειρα αυτοκτονίας αλλά και τη μάχη του με την κατάθλιψη.

«Περίπου 5-6 λεπτά αφ’ ότου πήρα τα χάπια, συνειδητοποίησα ότι κακώς τα πήρα. Κατάλαβα ότι στην πραγματικότητα όσο κι αν υπέφερα με την κατάθλιψη, που υπέφερα φρικτά, ότι υπήρχε ίσως ελπίδα. Πήρα τρέχοντας το ΕΚΑΒ

και ήρθε μέσα σε 5 λεπτά», είπε αρχικά ο Αύγουστος Κορτώ.

Και συνέχισε: «Έγιναν όλα σχεδόν αντανακλαστικά, και η απόπειρα και το τηλεφώνημα στο ΕΚΑΒ. Μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ, προσπάθησα να προξενήσω εμετό. Έπρεπε να πάω στο νοσοκομείο, για να γίνει πλύση στομάχου.

Στο μεταξύ κάποια χάπια είχαν διαλυθεί και απορροφηθεί, επομένως για κάποιες μέρες έπρεπε να νοσηλευτώ σε μία έκρυθμη κατάσταση. Δε μπορούσαν να μου χορηγήσουν άλλη καταστολή λόγω των χαπιών».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Αύγουστος Κορτώ είπε: «Οποιοσδήποτε φτάνει στην απόπειρα, δεν φτάνει εκεί επιπόλαια, αυθόρμητα ή σπασμωδικά. Πάντα προηγείται μία περίοδος μεγάλου πόνου ή κατάθλιψης, ακόμη κι αν δεν έχει γίνει αντιληπτή ως τέτοια. Είναι η σοβαρότερη κατάληξη μίας βαριάς ψυχικής αρρώστιας, που λες: δεν αντέχω άλλο. Αυτό που είπε η μάνα μου, εγώ και όλοι οι αυτόχειρες».

Σχετικά με τη μάχη του με την κατάθλιψη, ο ίδιος ανέφερε: «Το άλλοθι μου ήταν οι 8 μαρτυρικοί μήνες κατάθλιψης. Ήταν η τέταρτη φορά στη ζωή μου, όπου μέσα σε μια 20ετία, περνούσα κλινική κατάθλιψη και είχα κουραστεί πάρα πολύ».

Διαβάστε ακόμα:

 Τατιάνα Στεφανίδου για Τέμπη: «Εμείς έχουμε μεγαλύτερη ευθύνη, να πούμε και τα δικά μας»

 Mad VMA: Αυτοί είναι οι δύο καλλιτέχνες που αποκλείστηκαν από τα φετινά βραβεία

Τέμπη: Συγκλονίζει ο αδερφό της 34χρονης Αθηνάς – «Ήταν το πρώτο ταξίδι της με το τρένο» – Τα τελευταία λόγια της

Keywords
Τυχαία Θέματα