Ασπασία Λεβέντη: Συνέντευξη με την Πρόεδρο του Ιδρύματος Internation Foundation for Greece που έχει στόχο την ενίσχυση ευπαθών ομάδων!

Το International Foundation for Greece διοργανώνει απόψε στις 8.30μμ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μια συναυλία με τον Πρέσβη Καλής Θελήσεως του Ιδρύματος Βασίλη Λέκκα. Ο κύριος Λέκκας, που συμμετέχει αφιλοκερδώς, θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το νέο του δίσκο Film Noir, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για την ευόδωση των σκοπών του Ιδρύματος αλλά θα ερμηνεύσει και τραγούδια του από τη συνεργασία του με μεγάλους Έλληνες συνθέτες. Special guest της βραδιάς η κα

Μάρω Κοντού η οποία συμμετέχει με ιδιαίτερη χαρά.Τα έσοδα της συναυλίας όπως και των πωλήσεων του Cd, θα διατεθούν από το International Foundation for Greece στην αγορά πετρελαίου θέρμανσης για σχολεία και ευαγή ιδρύματα.

Με αφορμή την σημερινή εκδήλωση η ιδρύτρια και πρόεδρος του Ιδρύματος, κυρία Ασπασία Λεβέντη, μας μιλάει για το International Foundation for Greece, τις φιλανθρωπικές του δράσεις, τις ανάγκες που υπάρχουν και τους μελλοντικούς στόχους που έχει θέσει για την ενίσχυση ευπαθών ομάδων.

Πείτε μας λίγα πράγματα για το International Foundation for Greece. Πότε και πώς ξεκίνησε η δημιουργία του ιδρύματος;

Το International Foundation for Greece ιδρύθηκε στο Λονδίνο σε μια περίοδο που η Ελλάδα βρέθηκε σε περίοδο κρίσης και δύσκολων συγκυριών και είχε ως στόχο αφενός να δημιουργήσει ένα διεθνές δίκτυο στήριξης για τους Έλληνες που αντιμετώπιζαν και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και αφετέρου να προβάλει τον Ελληνικό πολιτισμό διεθνώς.

Ήταν εύκολο για εσάς στην αρχή, ως ιδρύτρια και Πρόεδρος του Ιδρύματος, να μπορέσετε να συγκεντρώσετε τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους;

Το Ίδρυμα ξεκίνησε ως αυτοχρηματοδοτούμενο από την οικογένειά μας και στην πορεία ενώθηκαν μαζί μας άλλοι άνθρωποι που ήθελαν να προσφέρουν και η βοήθεια τους να φτάσει έγκαιρα και αποτελεσματικά στο στόχο της. Επίσης, έχουμε προβεί σε διοργάνωση εκδηλώσεων προώθησης του Ελληνικού πολιτισμού τα έσοδα των οποίων ενισχύουν την ευόδωση των στόχων μας.

Ποιοι ήταν οι μεγαλύτεροι στόχοι που έχετε θέσει μέχρι στιγμής και τα έχετε καταφέρει; Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια-στόχοι για τη βοήθεια των συνανθρώπων μας;

Έχουμε καταφέρει να προμηθεύουμε πετρέλαιο θέρμανσης κάθε χρόνο σε όλο και περισσότερα σχολεία και ευαγή ιδρύματα στην Ελλάδα που απευθύνονται σε εμάς, έχουμε καλύψει το κόστος εξετάσεων και θεραπείας πολλών γυναικών με καρκίνο του μαστού και παραδώσαμε στο ΕΚΑΒ ένα από τα έξι ασθενοφόρα που έχουμε στόχο να δωρίσουμε. Ένα πολύ σημαντικό για εμάς έργο είναι η κατασκευή του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Δήλου για το οποίο έχουμε ήδη προσφέρει τη χρηματοδότηση της μελέτης. Επιπλέον, έχοντας ως απώτερο στόχο να δημιουργήσουμε σωστά πρότυπα για τους νέους μας, κάθε τρία χρόνια διοργανώνουμε τα IFGAwards με τα οποία βραβεύονται σημαντικοί Έλληνες της διασποράς οι οποίοι, ο καθένας στον τομέα του και με το δικό του έργο προβάλλουν την ιδέα της Ελλάδος διεθνώς.

Ποιές είναι οι μεγαλύτερες ανάγκες που έχετε αυτό το διάστημα;

Να ανταπεξέλθουμε θετικά σε όλα τα αιτήματα που έχουμε λάβει για παροχή πετρελαίου θέρμανσης σε σχολεία. Κάθε χρόνο τα αιτήματα είναι όλο και περισσότερα. Επίσης, θα θέλαμε να καλύψουμε το στόχο μας για δωρεά πέντε, ακόμη, ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ.

Άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, μουσικοί, τραγουδιστές, παρουσιαστές, ακόμα και πολιτικοί στέκονται στο πλευρό σας. Θα λέγατε ότι η συνεισφορά τους είναι σημαντική;

Πολύ σημαντική. Ισχυροποιούν το όνομα της Ελλάδας στο εξωτερικό και προσφέρουν ο καθένας ανάλογα με την ιδιότητά του στη συγκέντρωση χρημάτων για το Ίδρυμα είτε μέσω συναυλιών είτε μέσω άλλων δράσεων.

Υπάρχει στα σχέδιά σας η διοργάνωση κάποιας άλλης δράσης, εν όψει των εορτών, με σκοπό την ενίσχυση των συνανθρώπων μας;

Εντός του Δεκεμβρίου, στην πλατεία Αθανασίου Διάκου στην Κολοκυνθού, θα γίνει η παράδοση μίας παιδικής χαράς η κατασκευή της οποίας κατέστη εφικτή από τα έσοδα συναυλίας που συνδιοργανώσαμε με τον ΟΠΑΝΔΑ το Μάρτιο του 2016. Στην παράδοση θα παρευρεθούν και οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν αφιλοκερδώς στη συναυλία.

Όποιος επιθυμεί να ενισχύσει το έργο του International Foundation for Greece, μπορεί να το κάνει μέσω των τραπεζικών λογαριασμών και των τρόπων πληρωμής που έχουν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του ιδρύματος www.if-gr.org.

Keywords
Τυχαία Θέματα