Αποκλειστικό: Δεν φαντάζεστε πόσα κοστούμια εποχής χρησιμοποιήθηκαν στο “Κόκκινο Ποτάμι”!

Από τα σαλόνια του Παρισιού και τα κέντρα αποφάσεων του Λονδίνου, από το Ελληνικό κοινοβούλιο και  από την επαναστατημένη Ρωσία, φτάνουμε στις πόλεις και τα χωριά του Πόντου, στα βουνά της Μικράς Ασίας και στην Σμύρνη, με το χρόνο να γυρίζει πίσω στις αρχές του 1900, τη σκληρή περίοδο του διωγμού των Ελλήνων της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, παρακολουθώντας τις ζωές του Μίλτου και της Ιφιγένειας.

Μια φιλία χρόνων συνδέει τις οικογένειές τους. Όταν θα συναντηθούν τυχαία στην Κωνσταντινούπολη και θα ερωτευτούν δεν έχουν ιδέα για

αυτή την οικογενειακή φιλία -ούτε μπορούν να φανταστούν πως όταν εκείνος ήταν 12 και εκείνη μόλις 9 ετών, τους είχαν «αρραβωνιάσει» -πρακτική που συνήθιζαν οι Ελληνικές οικογένειες της εποχής για να εξασφαλίσουν πως τα κορίτσια τους δεν θα γίνουν σύζυγοι μουσουλμάνων.

Ένας νεανικός έρωτας ξεκινά και μαζί του εντείνονται τα επεισόδια ανάμεσα σε Έλληνες και Τούρκους, με τις ραγδαίες ιστορικές εξελίξεις να τους απομακρύνουν.

Η αγάπη τους δοκιμάζεται, οι οικογένειές τους ξεκληρίζονται, τα όνειρά τους σκορπίζονται και πλέον είναι αναγκασμένοι να παλέψουν για τη ζωή τους.

Η νέα σειρά του Μανούσου Μανουσάκη, που μετά από ένα μακρύ κινηματογραφικό διάλλειμα επιστρέφει στην τηλεόραση με μια παραγωγή προδιαγραφών σινεμά, ξεκίνησε τα γυρίσματα πέρυσι το Φεβρουάριο. Μέχρι σήμερα έχει «ταξιδέψει» για γυρίσματα από τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη μέχρι το Παρίσι, ενώ έχει «γυρίσει πίσω στο 1900» μια σειρά από εμβληματικά κτήρια της Αθήνας, όπως το Κτήριο Κωστή Παλαμά, το Αρχοντικό Μπενιζέλων, το Μουσείο Πόλεως των Αθηνών, την Πολυκατοικία Λαναρά, το Μ.Ι.Ε.Τ.Ε, το  Δημοτικό θέατρο Πειραιά, τη Σχολή εθνικής άμυνας και το Μέγαρο Υπατία.

Οι φωτογραφίες που εξασφάλισε το faysbook.gr είναι από τα γυρίσματα που έκανε Το Κόκκινο Ποτάμι στο τέλος του καλοκαιριού στην Αγία Πετρούπολη.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε την Αναστασία Παντούση (Ιφιγένεια) και τον Ιωάννη Παπαζήση (Μίλτο), τους γονείς της Ιφιγένειας υποδύονται ο Κωνσταντίνος Καζάκος και η Τάνια Τρύπη, ενώ του Μίλτου ο Τάκης Βαμβακίδης και η Τατιάνα Παπαμόσχου. Ο Αργύρης Πανταζάρας παίζει τον Θέμη, αδελφό του Μίλτου, ενώ η Χαρά Μάτα Γιαννάτου είναι η αγαπημένη του. Στο ρόλο του Μπαζίλ Ζαχάρωφ συναντάμε τον Σωτήρη Χατζάκη και στο ρόλο του «Κόκκινου Σουλτάνου» Αμπντούλ Χαμίντ τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση.

Θεαματικά είναι τα 629 συνολικά θεαματικά κοστούμια εποχής που έχουν χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες της σειράς, όλα αυθεντικά κοστούμια εποχής από βεστιάρια σε Αθήνα, Μόσχα, Αγία Πετρούπολη και Παρίσι.

Το Κόκκινο Ποτάμι έρχεται μέσα από τη συχνότητα του OPEN TV κάνοντας πρεμιέρα την Κυριακή 6/10 στις 21.00.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τα γυρίσματα:

Διαβάστε ακόμη:

Πρώην συνεργάτης της Ελένης Μενεγάκη ανακοίνωσε πως παντρεύεται! 

Ενοχλημένη η Κατερίνα Γκαγκάκη με τον Γιάννη Σπαλιάρα: “Ντροπή, είναι ντροπή!” 

O Can Yaman εμφανίστηκε στην εκπομπή του Νίκου Μουτσινά και προκάλεσε χαμό! 

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα