Από το Σάββατο το ολικό lockdown-Από τα σχολεία μένουν ανοικτά μόνον τα δημοτικά

Ο «κύβος ερρίφθη». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνει αύριο Πέμπτη στις 12.00 από το Μέγαρο Μαξίμου το δεύτερο καθολικό lockdown για τη χώρα το οποίο όπως αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας θα έχει διάρκεια ενός μήνα.

Το lockdown θα ξεκινήσει να ισχύει  από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου. Πέρα από τον περιορισμό στις μετακινήσεις (προφανώς θα ισχύσει το σύστημα με τα SMS που ίσχυε και στο πρώτο

lockdown) θα κλείσουν όλα τα καταστήματα με εξαίρεση τα super market, τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία, τα πρατήρια καυσίμων και γενικά όσα διαθέτουν στην αγορά είδη πρώτης ανάγκης. Τα σχολεία θα κλείσουν με εξαίρεση τα δημοτικά ενώ στα γυμνάσια και στα λύκεια θα εφαρμοστεί το σύστημα της τηλεκπαίδευσης.

Η εξέλιξη αυτή ήταν ουσιαστικά μονόδρομος για την κυβέρνηση μετά τα 2.646 νέα κρούσματα, την επέλαση της νόσου στη Βόραια Ελλάδα και την Αττική και την μεγάλη πίεση που δημιουργεί πλέον ο κορωνοϊός στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ο πρωθυπουργός θα προβεί σε δηλώσεις έχοντας δίπλα του τον επικεφαλής της Eπιτροπής Εμπειρογνωμόνων, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα προκειμένου να καταδείξει την κρισιμότητα της κατάστασης που έχει δημιουργήσει στη χώρα η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων.

Ο Βασίλης Κικίλιας αποκάλυψε επίσης, ότι σήμερα Πέμπτη, η κυβέρνηση ενημέρωσε και επίσημα την ΕΕ και τα αρμόδια όργανά της ότι θα προσφύγει σε καθολικό lockdown προκειμένου να ελεγχθεί το β’ κύμα της πανδημίας.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, ο οποίος μίλησε πριν από λίγο στο δελτίο ειδήσεων του Ant1, η απόφαση λήφθηκε μετά την επικοινωνία που είχε με την Επίτροπο Υγείας κ. Στ. Κυριακίδου και την Γενική Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) Dr Andrea Ammon.

Περισσότερα στο protothema.gr 

Διαβάστε ακόμη:

Γενέθλια για την κόρη της Βασιλικής Μιλλούση και του Λευτέρη Πετρούνια: Οι τρυφερές αναρτήσεις στο Instagram!  

Παίκτης του Big Brother είναι σε σχέση με παίκτρια του The Bachelor-Το κοινό βίντεο του ζευγαριού 

Διέρρηξαν το σπίτι της Μαίρης Συνατσάκη: Δείτε εικόνες από το διαμέρισμά της 

Keywords
Τυχαία Θέματα