Αντώνης Συκάρης: Ανασύρθηκε μετά από έναν μήνα η σορός του

Την τελευταία του πνοή στο βουνό Νταουλαγκίρι, που ανήκει στην οροσειρά των Ιμαλαΐων, άφησε πριν από ένα μήνα ο κορυφαίος Έλληνας ορειβάτης Αντώνης Συκάρης.

Ο 60χρονος έμπειρος ορειβάτης βρισκόταν σε υψόμετρο 7.400 μέτρων και “έσβησε” ενώ κατέβαινε από το όρος, ύστερα από τεράστια σωματική και ψυχική προσπάθεια και έλλειψη πρόσθετου οξυγόνου.

Ένα μήνα μετά τον θάνατό του, το “θρίλερ” με την ανάσυρση της σορού του έλαβε αίσιο τέλος, αφού μετά από αμέτρητες προσπάθειες κατάφεραν να ανασύρουν το πτώμα του Αντώνη Συκάρη από το όρος Νταουλάγκιρι των Ιμαλάϊων.

Η

ανακοίνωση της οικογένειάς του

Μετά από έναν ολόκληρο μήνα προσπάθειας και ματαίωσης, η τελευταία ορειβατική αποστολή από Sherpas που ξεκίνησε απο το Base Camp στις 9 Μαΐου, κατάφερε επιτέλους να περισυλλέξει και να μεταφέρει με ασφάλεια το σώμα του Αντώνη μέχρι το Base Camp του Dhaulagiri.

Επόμενο βήμα αποτελεί η αερομεταφορά του μέχρι την Kathmandu του Nepal.
Ευελπιστούμε ότι μέσα στις επόμενες 48 ώρες οι καιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν την πορεία του ελικοπτέρου μέχρι το Base Camp, καθότι σήμερα απέτυχε η πρώτη προσπάθεια αερομεταφοράς.

Αφού ολοληρωθεί και αυτό το βήμα, στην Kathmandu θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες επαναπατρισμού τις σωρού, που αναμένεται να διαρκέσουν 2-3 εβδομάδες.

Διαβάστε ακόμα:

Eurovision 2022: Αυτή είναι η θέση που θα εμφανιστεί η Ελλάδα στον τελικό

Survivor – Γιώργος Κατσανούνης: Καταπέλτης στην πρώτη συνέντευξή του – «Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά»

Μαίρη Συνατσάκη: Αποκάλυψε τον λόγο της απουσίας της από τα social media

Keywords
Τυχαία Θέματα