Αναστασία Γκολεμά στο Πρω1νό: «Γνωστός ηθοποιός-σκηνοθέτης με στρίμωξε στον τοίχο και άρχισε να με πιάνει και να προσπαθεί να με φιλήσει»

Η ηθοποιός Αναστασία Γκολεμά μίλησε στο Πρω1νό με αφορμή την δημόσια εξομολόγηση που έκανε για την τραυματική εμπειρία σεξουαλικής παρενόχλησης από γνωστό ηθοποιό.

«Πώς να μην είναι οι ηρωίδες μου όταν βγαίνουν και καταγγέλουν επώνυμα και όταν υπάρχουν τόσες πολλές γυναίκες, άπειρες που βρίσκονται στην ίδια θέση και τρέμουν από το φόβο να μιλήσουν και να πουν την αλήθεια. Αυτό δεν γίνεται μόνο στο χώρο του θεάτρου. Γινόταν κατά κόρον και η σεξουαλική παρενόχληση και η βία με διάφορους τρόπους. Ήταν γνωστό σε όλους, ασχέτως αν κάποιοι τώρα βγαίνουν

και λένε πως το θέατρο γίνεται θέαμα ή ότι ενοχλήθηκαν επειδή κάποιες γυναίκες βγήκαν και διεκδίκησαν το κομμάτι τους σε μια κοινωνία άκρως φαλλοκρατική.

Δεν ήρθα στην Αθήνα το 2005, αλλά το περιστατικό έγινε το 2005. Ένας γνωστός σκηνοθέτης ηθοποιός μου την έπεσε κι εμένα. Δεν ήμασταν στο ασανσέρ. Ήμασταν στο διάλειμμα της πρόβας και θα ανεβαίναμε στο χώρο της πρόβας και πριν προλάβω να ανοίξω την πόρτα του ασανσέρ με στρίμωξε στον τοίχο και άρχισε να με πιάνει και να προσπαθεί να με φιλήσει. Βίαια, χωρίς καμία προειδοποίηση, χωρίς τίποτα. Έπεσε πάνω μου σαν αγρίμι. Ήμασταν μόνοι μας στην είσοδο και φυσικά ταράχτηκα και άρχισα να τον σπρώχνω. Είναι ένα έντονο περιστατικό. Εγώ άρχισα να φωνάζω και σηκώθηκα και έφυγα από την πρόβα αμέσως μετά πήγα και πήρα τα ρούχα μου και έφυγα.

Ακόμα και σήμερα που σας το περιγράφω τρέμω και θυμώνω πολύ γιατί το είχα απωθημένο. Απωθημένο σημαίνει ότι το είχα τοποθετήσει σε μια γωνιά του μυαλού μου και δεν ασχολήθηκα ποτέ με αυτό. Γιατί δεν ήξερα σε ποιον να το πω και ποιος  να με ακούσει και τι θα άλλαζε, γιατί έχουμε βιώσει και άλλα περιστατικά βίας.  Δεν ξαναπήγα στην πρόβα.

Κάποιοι έχουν ξαναπάει στις πρόβες μετά από τέτοια περιστατικά», εξομολογήθηκε η ηθοποιός.

«Δεν είναι μέσα στα πρόσωπα που έχουν καταγγελθεί. Είναι άλλος. Έχει παίξει πολλές φορές στην τηλεόραση, είναι γνωστός, έχει γράψει θεατρικά έργα, είναι κατά κύριο ρόλο ηθοποιός, αλλά και σκηνοθέτης.», σημείωσε ακόμα η Αναστασία Γκολεμά.

Δείτε τη συνέντευξή της:

Διαβάστε ακόμα:

Παύλος Χαϊκάλης: «Σταυρώνομαι χωρίς να υπάρχει κάποια ουσιαστική καταγγελία εις βάρος μου»

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου θα γίνει παππούς!

Συγκλονίζει η μαρτυρία της Paris Hilton: «Κακοποιήθηκα ψυχολογικά και σωματικά στο σχολείο μου»

Keywords
Τυχαία Θέματα