Αν δεν μακραίνουν τα μαλλιά σας υπάρχει λόγος και πρέπει να τον μάθετε

Τα μαλλιά είναι το φετίχ σας. Γνωρίζουμε πόσο τα αγαπάτε και οι περισσότερες τα φροντίζετε σχολαστικά. Προσπαθείτε να μην τα ταλαιπωρείτε όσο γίνεται φυσικά γιατί με τόσες τάσεις που θέλετε να ακολουθείτε είναι αναπόφευκτο. Οι βαφές και το καθημερινό styling με προϊόντα και πιστολάκι ή σίδερο για μπούκλες καταστρέφουν τις άκρες και επιβαρύνουν τη ρίζα.

Κάποια στιγμή επίσης συνειδητοποιείτε ότι δεν μακραίνουν, τουλάχιστον όχι όσο θα θέλατε. Το πιθανότερο είναι να κάνετε κάτι λάθος. Οι ειδικοί μάλιστα λένε πως 3 είναι οι βασικές αιτίες τις οποίες αποκάλυψαν.

Αιτία 1η: Δεν τα κουρεύετε

όσο συχνά πρέπει. Ο μεγαλύτερος φόβος σας είναι το ψαλίδι του κομμωτή σας. Όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται αν κόβετε τα μαλλιά σας κάθε 3 μήνες, λίγα μόνο εκατοστά τότε εκείνα θα μακραίνουν πιο εύκολα. Στην ουσία τους χαρίζετε δύναμη και απομακρύνετε ότι είναι κατεστραμένο και κυρίως τις άκρες.

Αιτία 2η: Το παρακάνετε με τις τεχνικές εργασίες. Αυτό σημαίνει ότι βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά σας. Και αυτό σημαίνει ότι επιβαρύνετε τη ρίζα που είναι το πιο ευαίσθητο αλλά και το πιο σημαντικό σημείο. Προσπαθείστε να το κάνετε όσο πιο αργά γίνεται ή χρησιμοποιείστε βαφές χωρίς αμμωνία. Επίσης, ειδικά αν έχετε βαμμένα μαλλιά, μην χρησιμοποιείτε καθημερινά το πιστολάκι και το σίδερο ισιώματος ή για μπούκλες γιατί η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη.

Αιτία 3η: Προσοχή στο τριχωτό της κεφαλής. Πρέπει να το φροντίζετε ακριβώς όπως και την επιδερμίδα του προσώπου σας. Δηλαδή χρειάζεται ενυδάτωση αλλά όχι λιπαρότητα. Θα πρέπει να σκάει από υγεία και με το πρώτο σύμπτωμα όπως είναι η φαγούρα ή ο ερεθισμός να απευθύνεστε στους ειδικούς. Στον κομμωτή ή τον δερματολόγο εφόσον επιμένει. Αν το τριχωτό βρίσκεται σε τέλεια κατάσταση το ίδιο θα συμβαίνει και με τα μαλλιά σας. Θα αναπτύσονται σωστά, θα είναι λαμπερά και θα μακραίνουν κανονικότατα. Πρέπει να έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι όλα ξεκινούν από τη βάση.

Διαβάστε ακόμη:

Βαζελίνη: 8 τρόποι να την χρησιμοποιήσετε στην beauty ρουτίνα σας

5 beauty προϊόντα με καρπούζι που θα σας φτιάξουν τη διάθεση

Keywords
Τυχαία Θέματα