Αλέξανδρος Μπουρδούμης: «Το ότι κάποιος ασχολείται με την τέχνη δεν σημαίνει ότι τον κάνει καλύτερο άνθρωπο»

Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης βρέθηκε καλεσμένος στο After Dark το βράδυ της Παρασκευής. Ο ίδιος σχολίασε το κύμα καταγγελιών που έχει ξεσπάσει στον καλλιτεχνικό χώρο -και όχι μόνο- και πέρασε το δικό του, ηχηρό μήνυμα.

«Είναι ένα κοινωνικό θέμα. Η κοινωνία μας έχει πολλές βιτρίνες. Μία πολύ ισχυρή βιτρίνα είναι αυτή του θεάματος. Αυτή η λάμψη είναι πολύ ελκυστική. Όλοι θέλουμε να βρεθούμε σε αυτόν τον λαμπερό κόσμο που έχει και πολλά σκοτάδια. Πριν ανοίξει το φως

στη σκηνή υπάρχει απόλυτο σκοτάδι. Ο ηθοποιός καλείται να περπατήσει στο σκοτάδι μέχρι να ανοίξει το φως. Αυτό το σκοτάδι πρέπει να το λαμπρύνουμε, είναι υποχρέωση της δικής μου γενιάς να βγουν προς τα έξω.

Είχα κι εγώ τέτοια εμπειρία στα 19 που δεν ξέρεις τι μέλλει γενέσθαι. Ήμουν μαθητής και συνάντησα έναν γνωστό σκηνοθέτη σιγά σιγά η σχέση αυτή δημιούργησε μία εμπιστοσύνη και σε ένα μάθημα έγινε μία κρούση παραπάνω κι εγώ αντέδρασα. Αντέδρασε το σώμα μου, έπαθα σχεδόν ναυτία και εξαφανίστηκα.

Φοβήθηκα μήπως έφταιγα εγώ. Μπαίνουν τέτοια ερωτήματα από ένα παιδί 19 χρονών απέναντι σε κάποιον που κρατά μια θέση εξουσίας. Πέρασε ο καιρός, δέχτηκα τη συγγνώμη του και αποκαταστάθηκε. Είχα δεύτερες σκέψεις μην επηρεάσει τη δουλειά μου. Αυτός είναι εκεί πάνω κι εσύ τι είσαι ένας από τους χιλιάδες νέους που έχουν όνειρα να ανέβουν στη σκηνή. Πέρασε ο καιρός ήρθε η συγγνώμη και αποκαταστάθηκαν οι σχέσεις μου», είπε μεταξύ άλλων ο ηθοποιός, ο οποίος ήθελε να μεταδώσει το παρακάτω μήνυμα:

«Το μήνυμα που θέλω να περάσω είναι ότι και μπορείς να μιλήσεις και να καταλάβεις ότι “όχι ως εδώ”. Μπορεί να περιθωριοποιηθείς αλλά δεν έχει να μασήσει κανείς τίποτα. Δεν πρόκειται να σου σταματήσει κάποιος την πορεία έτσι. Θα σε στενοχωρήσει θα σε πονέσει αλλά πρέπει να έχεις γερό στομάχι».

Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης κατέληξε λέγοντας: «Το ότι κάποιος ασχολείται με την τέχνη δεν σημαίνει ότι σε κάνει καλύτερο άνθρωπο, μπορεί να σε κάνει και χειρότερο άνθρωπο. Δεν καθαγιάζει η τέχνη, επειδή ασχολούμαστε με το θέατρο. Ο χαρακτήρας είναι ο χαρακτήρας. Είναι αυτό που λέγαν παλιά οι θεατρίνοι: «φαίνεται ο χαρακτήρας του επάνω στην σκηνή». Ακόμα και ο θεατής που λίγο παρακολουθεί παραστάσεις, κάπως το καταλαβαίνει.

Διαβάστε ακόμα:

Η Kim Kardashian κατέθεσε αίτηση διαζυγίου από τον Kanye West!

Masterchef: Εκτός εαυτού η κόκκινη ομάδα με την κίνηση του Ιωάννη – Τον «ξέγραψε» η «κλίκα»

Masterchef: Ο πρώτος υποψήφιος προς αποχώρηση και ο παίκτης που κέρδισε την ασυλία!

Keywords
Τυχαία Θέματα