Άκης Πετρετζίκης: Συγκινεί η ανάρτηση του για τον διάσημο Γάλλο σεφ Michel Roux που έφυγε από τη ζωή

Ο διάσημος Γάλλος σεφ Michel Roux έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη, 11 Μαρτίου, σε ηλικία 79 ετών από σοβαρή ασθένεια στους πνεύμονες.

Ο Roux μαζί με τον αδελφό του έγραψαν γαστρονομική ιστορία όταν το εστιατόριο La Gavroche που είχαν στο Λονδίνο, το 1982 έγινε το πρώτο στην χώρα που βραβεύτηκε με αστέρι Michelin.

Σε μήνυμα του τα παιδιά του ευχαρίστησαν όλους για την υποστήριξη τους το διάστημα που αντιμετώπισε πρόβλημα με την υγεία του.

«Είμαστε

ευγνώμονες που μοιραστήκαμε την ζωή μας με αυτόν τον εξαιρετικό άνθρωπο και είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για όλα όσα έχει επιτύχει. Μια ταπεινή μεγαλοφυΐα, ένας θρυλικός σεφ, ένας δημοφιλής συγγραφέας και χαρισματικός δάσκαλος. Για πολλούς υπήρξε μία πατρική φιγούρα που πρόσφερε έμπνευση με την ακόρεστη δίψα του για ζωή και τον ακαταμάχητο ενθουσιασμό του.
Πάνω απ′ όλα θα μας λείψει το γέλιο του, η μεγάλη του καρδιά, η γενναιοδωρία του, η καλοσύνη του που δεν γνώριζε όρια. Το αστέρι του Μισέλ, θα λάμπει για πάντα, προκειμένου να φωτίζει τον δρόμο για τις γενιές των σεφ που θα ακολουθήσουν».

Ο Άκης Πετρετζίκης είχε δουλέψει στο πλάι του για δύο χρόνια και συγκινεί με την ανάρτησή του για το θάνατο του Michel Roux.

«Σε αυτή τη φωτογραφία με βλέπετε παρέα με τον Michel Roux. Έναν εξαιρετικό chef αλλά και έναν άνθρωπο που άλλαξε τη μαγειρική σε παγκόσμιο επίπεδο. Σήμερα έφυγε από τη ζωή και το μόνο που σκέφτομαι είναι πως ήταν πραγματική τιμή μου να είμαι ο head chef του για 2 χρόνια. Michel, σε ευχαριστώ για όλα. », ανέφερε ο Έλληνας σεφ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

In this photo, you see me along with Michel Roux. An incredible chef and amazing person that altered cooking all over the world. Since today, he is no longer with us and all I think about is the honor I had to be his head chef for 2 years. Thank you for everything you taught me. Σε αυτή τη φωτογραφία με βλέπετε παρέα με τον Michel Roux. Έναν εξαιρετικό chef αλλά και έναν άνθρωπο που άλλαξε τη μαγειρική σε παγκόσμιο επίπεδο. Σήμερα έφυγε από τη ζωή και το μόνο που σκέφτομαι είναι πως ήταν πραγματική τιμή μου να είμαι ο head chef του για 2 χρόνια. Michel, σε ευχαριστώ για όλα. #rip #michelroux

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Akis Petretzikis (@akis_petretzikis) στις 12 Μάρ, 2020 στις 10:26 πμ PDT

Διαβάστε ακόμα:

Χριστίνα Μπόμπα: Το ξέσπασμα για δημοσίευμα μετά την αποκάλυψη ότι έχει κορονοϊό! «Ντροπή!»

Κώστας Αποστολάκης: «Τα πιο πολλά χρήματα που έχω πάρει ήταν για την σειρά…»

My style rocks: Έξαλλος ο Στέλιος Κουδουνάρης! «Όποια δεν προλαβαίνει να σηκωθεί να πάει σπίτι της!»

Keywords
Τυχαία Θέματα