Αυτό το TikTok hack σε ενδιαφέρει απόλυτα αν απλώνεις το makeup με πινέλο!

Στον συναρπαστικό κόσμο του μακιγιάζ, δεν υπάρχουν απόλυτοι κανόνες. Υπάρχουν, βέβαια, κάποιοι “ενδεδειγμένοι” τρόποι και δοκιμασμένες τεχνικές εφαρμογής, όμως στο τέλος της ημέρας κάθε ένας μας καταλήγει στον προσωπικό του τρόπο, εκείνον που τον βολεύει και τον οδηγεί στο αποτέλεσμα που θέλει.

Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι που μπορεί να είναι μεν βολικοί αλλά να κρύβουν παγίδες που δεν τις υποψιαζόμαστε – και πιθανόν να μην τις αντιλαμβανόμασταν και ποτέ, αν δεν υπήρχαν τα social media – και ειδικά το TikTok- να μας συνδέουν

όλους στο παγκόσμιο beauty community, μια αστείρευτη δεξαμενή ιδεών.

Το TikTok, λοιπόν, διάλεξε η makeup artist Tamra Lords, για να μας εξηγήσει το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουμε όσες χρησιμοποιούμε πινέλο για να εφαρμόζουμε το makeup, ένα λάθος μας κοστίζει κυριολεκτικά και μεταφορικά. Στο βίντεο που ανέβασε και που μέχρι στιγμής μετράει 1.9 εκατομμύρια views (!) δείχνει τι συμβαίνει όταν βάζουμε απευθείας το makeup πάνω στο πινέλο: “Δείτε πού πήγε όλο αυτό το προϊόν”, λέει η makeup artist καθώς βάζει μια ποσότητα υγρού makeup στο πινέλο. “Το προϊόν βυθίζεται στις τρίχες του πινέλου και δεν σας προσφέρει τελικά όση κάλυψη πιστεύατε πως θα σας δώσει. Και βέβαια, αυτό κάνει το καθάρισμα του πινέλου πολύ πιο δύσκολο”, εξηγεί.

Η λύση που προτείνει και που έγινε viral στο TikTok; “Βρείτε μια μη πορώδη επιφάνεια και βάλτε πάνω της την ίδια ποσότητα makeup, όση βάζετε συνήθως στο πινέλο σας” λέει και στη συνέχεια μοιράζει το προϊόν στην επιφάνεια του προσώπου της. Μετά το απλώνει με το καπάκι του makeup που χρησιμοποιεί κάνοντας κυκλικές κινήσεις και τέλος κάνει blending με το πινέλο. “Έτσι θα χρησιμοποιείτε πολύ λιγότερο προϊόν, θα παίρνετε πολύ παραπάνω κάλυψη και δεν θα χρειάζεται να πλένετε τόσο γρήγορα τα πινέλα σας”, λέει η makeup artist.

Τώρα, αν η ιδέα να απλώσεις το makeup στο πρόσωπό σου με ένα…καπάκι δεν σου ακούγεται και τόσο θελκτική, μπορείς πάντα να χρησιμοποιήσεις το απόλυτο εργαλείο: τα δάχτυλά σου, αρκεί φυσικά να έχεις ακολουθήσει πρώτα τους κανόνες υγιεινής, και να συνεχίσεις με το πινέλο για blending.

Δες το βίντεο εδώ 

Διαβάστε μερικά ακόμη τέλεια θέματα ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας σας:

Η Kaia Gerber δεν πάει πουθενά χωρίς αυτά τα δύο προϊόντα μακιγιάζ!

Αυτό το νέο highlighter δίνει την πιο τέλεια λάμψη στην επιδερμίδα!

Το καινούριο mani της Heidi Klum είναι το πιο color-φουλ του καλοκαιριού!

Keywords
Τυχαία Θέματα